”14 år till salu”, Caroline Engvall

”Startskottet är en våldtäkt, och av alla är gärningsmannen den ‘hyggliga’ killen i stallet. Tessan tiger, lider och självkänslan faller. När kompisen föreslår sexförsäljning via nätet för att tjäna snabba pengar, rycker hon på axlarna, ‘varför inte?’ Värre kan det ju inte bli, eller?”

”14 år till salu” är en sann berättelse om Tessan som bor i en vanlig familj, i en vanlig stad och i ett vanligt hus. Tessan har vanliga fritidssysselsättningar och går i skolan som vanliga fjortonåringar. Efter en våldtäkt börjar hon sälja sig själv via nätet. Träffar främmande män som utsätter henne för främmande och skrämmande saker, men hon kan inte sluta. Och hon bor fortfarande hemma med sin vanliga familj, i sitt vanliga hus, men ingen märker vad som pågår. Hur är det möjligt, tänker du? Läs boken, säger jag.

(8/10)

Detta inlägg publicerades i Övriga förlag, Betyg 7-8, Biografi, Bokrecension. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”14 år till salu”, Caroline Engvall

  1. Pingback: Tips på bra biografier | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s