Kan jag skriva erotiskt?

Igår fick jag nys om en novelltävling med deadline 1 april. Jag har länge tänkt ge mig in på lite noveller, helt enkelt för att jag knappt har skrivit någon. Och tävla, ja det gillar ju jag. Nu är det dock inte så att temat är valfritt. Nej, det ska vara en erotisk novell. Erotik är trevligt och jag älskar att skriva, men kombinationen av dem två? Oj, nej. ”Nåja, jag kan ju alltid testa”, tänkte jag.

Det stagnerade direkt. Hur skriver man en novell? Hur lång är en novell? Hur skriver man om erotik? Var går gränsen mellan erotik och vulgära obsceniteter?

Ju mer du rodnar när du skriver, desto bättre. Så står det i tävlingsbeskrivningen. Jaha. Jag rodnade innan jag ens skrivit ett enda ord och det kan nog inte räknas som särskilt bra. Jag menar, Katerina Janouch och jag har nog lite olika trösklar att kliva över när det kommer till att rodna. Jag skulle nog kunna skriva en roman rakt upp och ner utan paus, men ge mig uppdraget att skriva erotiskt och mina fingrar går genast in i väggen samtidigt som hjärnan blir utbränd.

”Jaja, det går säkert bättre bara jag sätter igång”, tänkte jag och öppnade ett nytt dokument. Jag hann skriva 500 tecken innan jag hörde någon komma gående uppför trappen. In genom köksdörren kom snart mamma och vad gör hon? Jo, hon sätter sig på en stol bredvid köksbordet och frågar: ”Jaha, vad gör du? Är det skolarbete eller nåt hemligt?”

WTF?! Min mamma brukar sällan komma upp hit, och de få gånger hon gör det är det alltid för att hämta något. Nu kom hon bara för att hälsa på. Och hon frågade om jag gjorde något hemligt, det har hon då helt säkert aldrig frågat mig förr. Klart att jag gjorde skolarbete … Kort därefter ringde pappa och den där inledningen till erotik var bara att lägga på hyllan.

En timme senare satte jag mig åter där jag sitter även nu och tänkte att, nu var det dags. Jag lyssnar alltid på musik när jag skriver och började fundera på den rätta artisten för detta uppdrag. Inledningsvis snurrade jag igång Joe Cockers ”You can leave your hat on” och som ni förstår genererade det ingen rodnad men väl ett lättare skrattanfall. Mr Cocker fick ge vika för lite gammal och ohederlig rock.

Hur mycket jag än försökte kunde jag inte riktigt greppa det hela så jag bestämde mig för att göra en liten förundersökning. Jag googlade erotisk novell och hamnade på en sida där det verkade finnas exempel på vad en erotisk novell är. Jag blir genast skeptisk bara av se de olika kategorierna som finns att tillgå, men väljer sedan att kolla de noveller som haft flest läsare. Sagt och gjort and Houston we have a problem. Min rena och glasklara tanke formades omedelbart. ”Är det här vad jag förväntas skriva?” Det var ju liksom bara … perverst, i stort sett. Det jag dock lärde mig, om något, är att det är handlingen som är i centrum. Språket kommer inte ens i andra hand, för den handen verkar vara upptagen med annat.

Så, vad tror ni nu hände när jag satt framför datorn och orienterade mig mellan Farbror Edgar och Ida, Anna 17 inte riktigt rumsren, Kåta klassen? Jo, då ringde telefonen. Det var mormor, hon undrade vad jag gjorde. ”Nej inget särskilt”, gjorde jag.

Annonser
Det här inlägget postades i Skrivande. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Kan jag skriva erotiskt?

  1. rebecka skriver:

    vad är erotik? :p

  2. Cissi skriver:

    hahaha! jag får en känsla av någon (”där uppe”) inte vill att du ska skriva den där novellen…

  3. Svante Hoogland skriver:

    Trevligt skrivet. Hoppas du fick till en bra novell (av den karaktär du nämner), lite senare när det var lugnt och störningsfritt i rummet!

  4. Ping: År 2010, det skrivande året | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s