Vad hände?!

På grund av såväl platsbrist i bokhyllan som av ekonomiska skäl har jag sedan en tid tillbaka erlagt mig själv med köpstopp gällande böcker. Den enda boken jag bestämt mig för att köpa var ”Fallet Vincent Franke” av Christoffer Carlsson. Jag tänkte att när jag ändå ska beställa den från Adlibris kan jag väl lägga till ett par böcker? ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret  och försvann” har jag velat läsa en längre tid och då jag i dagsläget har köplats 67 på biblioteket kände jag att .. äh, jag köper den också. Dessutom var det bokrea på Adlibris när jag var där och surfade runt. Hittade tre böcker till. Och två pockets blev det från en författare jag aldrig läst men hört så mycket gott om (Haruki Murakami). Detta var då långt innan 24 mars, det datum som ”Fallet Vincent Franke” skulle släppas. Jag tog beslutet att skicka efter lite böcker och skicka dem till Norrland så jag skulle ha lite läsning här uppe. ”Fallet Vincent Franke” kan jag köpa när jag är åter nere i Malmö, tänkte jag. Sagt och gjort. Skickade iväg beställningen och den blev så här:
”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, Jonas Jonasson
”Kvinnan som gick in i dörrar”, Roddy Doyle
”Norwegian wood”, Haruki Murakami
”Fågeln som vrider upp världen”, Haruki Murakami
”Komma rätt, komma fel, och komma till punkt”, Lynn & Halldinger
”Vi som aldrig sa hora”, Ronnie Sandahl

Dagen efter beställningen skickats iväg från Adlibris mottog jag ett mejl från Adlibris bevakningstjänst, den meddelade att ”Fallet Vincent Franke” nu gick att beställa. Typiskt! (Och det var INTE den 24 mars) Nåja. Jag ska flyga tillbaka och måste tänka på vikten i dubbel bemärkelse.

I onsdags följde jag mormor och morfar till Arvidsjaur för att handla. Mormor talade många gånger om vi inte skulle göra ett besök på den väl omtalade Återvinningen. Jag var väl sådär intresserad men det slutade iallafall med att vi alla tre hamnade där. Det första jag fick syn på när vi kom in var en vägg full av böcker så ja, ni kan ju gissa var jag spenderade en längre tid. Detta var dagen efter mitt bokpaket från Adlibris hade anlänt och om ni tittar noga på bilden här ser ni att där finns två exemplar av ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Detta beror då på att jag 1. Beställde den från Adlibris för 141 kr 2. Det var den första boken jag fann i bokhyllan hos Återvinningen och den kostade 5 kr. FEM KRONOR. Ja ja. Lite smått bitter köpte jag den också med logiken att jag nu köpt 2 ex av den boken till summan av 146 kr.

Andra fynd blev ”Skriet från vildmarken” samt ”Varghunden” av Jack London. Jag har läst dem båda flera gånger, men bra böcker kan man aldrig få för många av och jag har ingen av dem i min ägo. Inköpet från Adlibris kostade 290 kr. Inköpet från Återvinningen 40 kr. Viss skillnad, ja.

För första gången på länge ska jag flyga ner till Malmö och det där lilla bokinköpet av ”Fallet Vincent Franke” har resulterat i en liten stapel på 14 böcker. Och ingen av dem heter något med Vincent …

Annonser
Det här inlägget postades i Läsande. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vad hände?!

  1. Haha det där känns så väl igen. Själv sitter jag ofta med dubletter av böcker och vet precis hur det är att vara på väg att beställa en bok och sluta med 10 andra böcker. Ha en trevlig lässtund.

  2. Arvidsjaur – coolt! Jag är för fanken från Pite/Svensbyn. 😀

  3. Annika skriver:

    Vad snopen jag blev när du skrev Arvidsjaur i ditt inlägg. Jag bor i Arjeplog 🙂

  4. Cicci skriver:

    ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” tycker jag är en fantastiskt roligt bok. Har precis lyssnat klart på den som ljudbok. Så det är helt klart ett bra köp du har gjort 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s