”Förfalskarna”, Olov Svedelid

”I en mycket ruffig förortsvilla finner Roland Hassel och hans kollega Myrna en av de mest desperata och ångestfyllda brottslingar de någonsin sett. Han har apterat sprängladdningar runt hela kroppen och är färdig att spränga dem alla tre i luften.”

”Förfalskarna” är en trevlig deckare, men inledningsvis blev jag mest imponerad av Svedelids miljöskildringar. Han har en förmåga att gestalta områden med nya metaforer, men visst, det blir lite väl mycket på sina håll. Boken blir trots allt spännande och att då läsa en tre sidor lång redogörelse för utseendet i en trappuppgång får tempot att trappas ner en aning. Karaktärerna är många, som det alltid har en tendens att vara i deckare, men det går ändå rätt bra att hålla isär dem. Jag gillar den här boken!

(7/10)

Annonser
Det här inlägget postades i Övriga förlag, Betyg 7-8, Bokrecension, Deckare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s