Påskmusik

När snöflingorna faller och granen kryper allt närmre vardagsrummets centrum, ja då åker Absolute Christmas fram, och då är det jul. När blommorna vecklar ut sig för ännu några månader ovan jord, ja då får de lyssna på Tomas Ledin och Gyllene Tider som spelas oavsett om man tycker de är särskilt bra eller ej, för då är det sommar. Jag vet inte, men ibland undrar jag om inte påsken som högtid känns rätt menlös för mig, just för att det inte finns någon musik som binder den samman. Jag är inte religiös, och påskris och påskägg är väl kul, men mest omständigt. Och inte finns det nåt jag kan lägga i cd-spelaren och trycka på play för att automatiskt komma i ”påskstämning”, vilket går att göra med de flesta andra högtider. Ja, och dagar också för den delen. ”Friday, I’m in love”, ”Manic Monday”, måndagsbarn”, ”Tuesday Afternoon” och så vidare … eller kanske det finns någon påskmusik? Huh? I väntan på förslag håller jag mig till Bruce …

Annonser
Det här inlägget postades i Musik, Privat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s