I väntans tider

Huruvida det kommer att ta nio månader tror jag väl inte, gällande allt jag väntar på. Eller allt kommer i alla fall inte att dröja så länge. Redan på torsdag flyger jag söderut och landar i Skåne igen. Jag längtar till dess. Och när de ringer eller mejlar om den där erotiska novelltävlingen som jag ju säkert kommer att vinna, ja det vet jag inte om jag direkt längtar till, men roligt hade det varit. Ironiskt om inte annat, och om det är något min tekopp ofta är fylld med så är det väl just ironi.

När jag återvänt ner till Malmö ska jag äntligen börja bearbeta mitt manus igen. Stryka, lägga till, utveckla, inveckla, avveckla.  Ja, och träffa vännerna såklart. Och fylla år ska jag göra. Igen. Och skicka ut manuset. Igen. Och läsa ännu fler böcker.

Vad sommarens vindar bär med sig kan bara juni,juli och augusti svara på. Ja, och Per Gessle möjligtvis. För att inte tala om hösten. Vad ska det bli av hösten, händer det att folk frågar mig. Jag kan inte påstå att jag vet, men jag vet att det alltid löser sig. Till det bästa just då.

Jag ansöker väl valda jobb, men mina rundstrykningar på arbetsförmedlingens hemsida börjar så smått skrämma mig därifrån. När de efterlyste Powerpoint-experter fnissade jag. När det fanns arbete för så kallade Chipendales blev jag lite förvånad. När jag idag såg en rubrik som löd ”Hantlangare sökes” undrade jag om inte studentlivet är alldeles utomordentligt bra ändå.

Det här inlägget postades i Läsande, Privat, Skrivande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s