Läsabstinens

Fredagen ägnades åt festliga förberedelser inför kvällen och sedan var det fest. Gårdagen hade jag händerna fulla med en gedigen huvudvärk, och på kvällen var det konsert med The Baseballs. Som ni förstår har Malins helg varit helt förträfflig på många sätt, och då det är Casual Sunday idag kommer det ett inlägg av lite mer privat karaktär senare under dagen.

Det som har varit lite jobbigt de senaste dagarna är att jag inte har hunnit läsa något. Alls. Och det är jobbigt. Skriva är ett beroende även det, men läsningen, jag blir alldeles ofokuserad och virrig om jag inte hinner läsa något. Och nu har jag dessutom lägenheten full av nya böcker och då blir det ännu jobbigare.

Inatt när jag trillade in efter midnatt kunde jag inte låta bli att läsa. Klockan var 02.00, mina ögon behövde nästan bändas upp, men läsas, det skulle det. Och jag valde att påbörja ”Människor helt utan betydelse” av Johan Kling. Den är oerhört lättläst och även om språket i sig inte är något som får det att pärlas i pannan på mig, finns där ändå någon form av medryckande berättelse. Skulle inte bli förvånad om jag läser ut den idag, men vet inte helt om det beror på att den är bra, eller om det är för att jag vill börja läsa något annat.

Det här inlägget postades i Läsande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s