Fading like a flower …

… everytime I have to go to bed!

När min bror var liten kommer jag ihåg hur han brukade sitta i soffan och kämpa med att hålla ögonen öppna för att slippa gå och lägga sig. Han satt där med tummen och pekfingret och bände upp ögonen, i tron om att ingen i omgivningen då skulle förstå att han faktiskt var ”ganska” trött. Jag börjar känna mig likadan. Jag sitter framför datorn/manuset/en bok på kvällen och känner att jag inte vill sova. Alls. När jag sitter och blundar mer än vad jag tittar brukar jag ge med mig.

Jag vaknade sju i morse och somnade … senast två. Och så har det varit rätt länge nu, men det ligger så vansinnigt mycket i det där talesättet att ”If you lay in bed and can’t sleep, then go up and do something. It is the worry that gets you, not the lack of sleep”.

Jag kan ju inte sova mycket därför att jag har så mycket jag vill göra medan jag är vaken. Alla dessa böcker jag vill läsa, studier att slutföra och bokmanuset som jag längtar till dess att det är färdigt (men ändå inte). Det är lite oroväckande hur bra jag mår av sättet jag nu lever. Jag skriver, tränar och läser. Jag önskar att det kunde fortsätta så hela livet. Dessutom läser jag böcker nu som kommer att frambringa goda recensioner, och bra böcker i sig gör mig ännu gladare.

Det är klart att det finns en del ”problem”, tvivel och andra mindre positiva saker. Jag är inte glad jämt, men oftast. På sätt och vis påminner jag väl om en rostig gammal bil. När ett problem är fixat, då trillar nästa ner, men det är bara att hämta skiftnyckeln, göra några justeringar och sedan fortsätta gasa …

Det här inlägget postades i Läsande, Musik, Skrivande. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fading like a flower …

 1. gud, vad jag känner igen mig. vill göra allt men hinner inte!

  • malinthewriter skriver:

   Tror jag skulle passa bra som björn. När man väl sover gör man det ordentligt, och när man vaken är man vaken jämt!

   Om nu björnar är det … I don’t know …

   Hrm.
   🙂

 2. Jennifer skriver:

  Ta hand om dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s