Lina Forss

Igår gjorde jag något som jag aldrig har gjort förut, men som jag antagligen kommer att göra igen: Jag mejlade Lina Forss och berättade hur bra jag tyckte att hennes bok var. ”Hon har säkert inte tid att svara, men kanske hennes sekreterare … ? Inte för att jag skrivit något som hon behöver svara på men alltså …” osv. osv. Men nu på morgonen hade hon svarat. Ett jättelångt svar! Och det var inte hennes sekreterare, för det var skrivet precis som hon skriver i ”Agnes hjärta Edward”. Hon skrev om hur glad hon blev över mitt mejl, och en del annat. Om sådant jag inte ens frågat, men väl funderat på.

Författare är ju också människor, och vem gillar inte att få vackra omdömen direkt i inkorgen? Nej, just det. Nu skriver vi mer snälla saker till varandra, tycker jag.

🙂

Detta inlägg publicerades i Läsande. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lina Forss

 1. Helena skriver:

  Vilken fin idé! Det är klart att författare också behöver lite uppmuntran. Jag kan tänka mig att de som är riktigt populära säkert får positiva tillrop och så men kanske mer sällan personliga brev och uppskattande ord. Bra initiativ, ska ta lärdom!

 2. Elin skriver:

  Å det ska jag oxå göra. När man har läst en bra bok känner man ofta ett behov av att prata med någon om den, och det passar väl jättebra att ta det direkt med författaren. Jag får lägga band på min starstruck-het. Eller helt enkelt leva ut den för en gångs skull.

  Jag lovar att mejla dej när jag läst din bok. 😉

 3. malinthewriter skriver:

  Ja de riktigt stora författarna får säkert massor, men mindre etablerade författare som bara lanserats i Sverige tror jag inte alls får särskilt många faktiskt. Vi svenskar är väl inte världsbäst på att berömma varandra, vad jag har erfarit i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s