Flytt till Göteborg är inte aktuellt

Jag tycker inte om bilar, eller trafik rättare sagt, men något som är ännu värre än kraftigt trafikerade områden är spårvagnar. Man kan ju bli överkörd för mindre, men det må så vara. Häromdagen snubblade jag över en incident som jag själv så flitigt försatte mig i för ett par år sedan. Det var första gången jag skulle interagera med dessa spårvagnar. Och det gick väl sådär, kan man säga.

”Jag hinner nätt och jämt kliva av tåget för att leta upp de berömda spårvagnarna som sägs åka runt överallt i den här staden. Jag kan snabbt konstatera att det inte bara är en sägen, de är verkligen överallt och jag vet inte riktigt hur systemet fungerar.

Efter direktioner från chefen har jag inga problem med att finna rätt nummer, men jag förstår inte var jag ska få tag i en biljett eftersom det tydligen inte går att köpa ombord på spårvagnen. Jag frågar några andra som står där, men de vet inte heller och jag irrar runt som en annan turist innan jag slutligen bestämmer mig för att hoppa på och se vad som händer.

Med resväskan i ena handen och handväskan i den andra kliver jag fem minuter senare in i det lustiga färdmedlet. Mina ögon letar efter en ledtråd till biljettköp och får snart syn på en blå liten box en bit bort. Jag går dit och ser en enkel direktion som det står VISA kort på. Tydligen ska man bara dra det och det verkar väldigt enkelt.

Dessvärre har jag bara Mastercard men bestämmer mig för att testa. Jag tar fram plånboken och pillar upp kortet och håller fram det mot den blå lådan. Samtidigt som jag gör detta inser jag mitt fatala misstag och tar snabbt bort kortet i hopp om att ingen hunnit se vad jag håller på med. Direktionen VISA kort menar givetvis att man ska hålla fram sitt månadskort eller liknande, och inte något jävla bankkort som jag försökte med.”

Jag vet i alla fall om att jag ibland kan vara dummare än tåget. Men, men. Jag är den jag är.
Och det lär nog inte gå över i första taget.

Detta inlägg publicerades i Bokmässa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Flytt till Göteborg är inte aktuellt

  1. Jag tycker att den här episoden är helt underbar!

    Jag älskar spårvagnar och när jag flyttade till Göteborg så letade jag bara lägenheter i närheten av spårvagnshållplatser. Men sedan de införde de där nya fullständigt idiotiska biljettsystemet så bojkottar jag västtrafik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s