Och så blev det ett följebrev ….

Satt och filosoferade framför dataskärmen under förmiddagen och VIPS så hade jag påbörjat ett följebrev (till manuset som ännu inte är klart, men snart). Jag tycker det är jättekul att skriva följebrev, på riktigt. Jag har hört många som haft lite ågren just inför detta när de är på G med att skicka in sitt manus. Någon mer än jag som skrivit följebrev tidigare? Hur gjorde ni? Vad tyckte ni? Vad var lättast och vad var svårast?

Detta inlägg publicerades i Kär lek?, Skrivande. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Och så blev det ett följebrev ….

 1. jennyforsberg skriver:

  Jag tycker också att det är kul att skriva följebrev! Mycket frustrerande är att jag oftast skriver utförligt om att jag kommer att jobba hårt med marknadsföring och så vidare. Och aldrig har ett förlag kommenterat det! De tittar bara på själva manuset. Det gör mig frustrerad eftersom jag är säker på att jag kan sälja mer av min roman än ett lika bra eller kanske bättre manus av en författare som inte
  jobbar så hårt med sin marknadsföring.

 2. malinthewriter skriver:

  Jag tror att de (givetvis) tittar på manuset i första hand, men det är klart att det är viktigt med engagemang. Dock tror jag det är bättre att visa hur engagerad man är, istället för att bara prata om det. Mycket snack och lite verkstad är som bekant ett ganska välrotat levnadssätt här i Sverige.

 3. Liz skriver:

  Intressant! Jag tänkte ta upp ämnet följebrev på måndag i Debutantbloggen.

 4. Tomatsallad skriver:

  Lättast: att skriva följebrevet.
  Svårast: att sedan korrekturläsa manuset och stryka allt som INTE passade in i det som boken skulle handla om, enligt följebrevet.

  Låter det bakvänt? Nja, jag tycker att det var en bra idé att ha en klar tanke om målgrupp och innehåll i boken medan jag skrev om den.

  Å andra sidan har ju inget förlag nappat ännu…

  • malinthewriter skriver:

   Haha! Jaa det är faktiskt lite så som jag känner nu. I följebrevet skriver jag ju vad boken handlar om, så nu funderar jag … men handlar det verkligen om det hela tiden? 🙂

   • Tomatsallad skriver:

    Exakt

    Och det var det jag insåg att den inte gjorde…

    Passa dig, vips har du en massa stenhårt arbete framför dig för att skriva om boken så den handlar om det du säger att den gör…

   • malinthewriter skriver:

    Hehe been there done that … Håller mig till riktlinjerna numera. Slinter lite ibland, men det kan jag ta … 😉

 5. Tomatsallad skriver:

  Exakt 😀

  Och det var det jag insåg att den inte gjorde…

  Passa dig, vips har du en massa stenhårt arbete framför dig för att skriva om boken så den handlar om det du säger att den gör… 🙂

 6. Pingback: Ännu mera följebrev! « Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

 7. Pingback: Det heliga följebrevet « Moster Ingeborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s