Skriver jag för att inte bli avbruten?

Jag har nu börjat läsa ”Svenska författare”, och redan i det första porträttet kommer det tankar som jag känner att jag vill blogga om. Alexander Ahndoril skriver så här: ”Jag kommer från en familj där jag ännu inte har hunnit säga en hel mening utan att bli avbruten av min far. Att skriva är att tala till punkt, att få ta den tid och det utrymme som behövs för att känna att jag verkligen kommunicerar”.

Visst ligger det mycket i det, även för min egen del. Att skriva är ett sätt att i första hand kommunicera med mig själv och skingra allt oväsentligt för att få fram de riktiga tankarna. Och att bli avbruten i en muntlig konversation kan vara nog så frustrerande, i synnerhet om det handlar om något jag verkligen vill framföra min åsikt om. Nu är jag rätt duktig på att svamla och föra diskussioner om mindre viktiga saker som hur kroppen vet att båda benen ska vara lika långa, och då är det väl inte hela världen att bli avbruten för att lyssna till någon annans lustiga tankar kring lustiga saker.

Men visst, jag känner att jag kommunicerar bäst i skrift. Även om jag inte är helt oförmögen att tappa tråden och skriva alldeles för långt om ingenting speciellt även här. Det är betydligt lättare att undvika missförstånd genom skriftlig kommunikation. När folk talar med varandra känns det alldeles för ofta som att folk faktiskt vill missförstå och misstolka allt som sägs. Det kan göra mig nästintill vansinnig. Det jag skriver kan säkerligen också misstolkas ibland, men inte alls i samma omfattning. Hoppas jag.

 

When all other means of communication fail, try words.

Detta inlägg publicerades i Läsande, Skrivande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s