Varför avslöjar du hela handlingen i förordet, Kerstin?

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har alldeles nyss börjat läsa ”Doktor Glas” av Hjalmar Söderberg. Det är en klassiker, en sådan bok som man … ”bör” ha läst. Jag har tidigare läst ”Den allvarsamma leken” och även om det var längesedan minns jag att jag gillade den skarpt.

Något som jag gillar mindre skarpt är förordet till denna klassikerutgåva. Det är skrivet av Kerstin Ekman och jag undrar hur hon tänkte när hon valde att analysera bokens mest centrala delar i förordet? Om det nu finns någon utöver mig som fortfarande inte läst den ska jag inte avslöja vad som händer (vilket jag alltså redan vet efter att ha läst förordet), men för att ge ett par exempel: ”Jag förstår att Lisa blev arg, men var det verkligen nödvändigt att mörda sin man?” Eller: ”Han hade aldrig druckit alkohol, men så en dag tog han ett glas och kunde sedan inte sluta. Det är farligt”.

Det är ju verkligen den typ av information man vill ha i förordet. Verkligen.

Annonser
Det här inlägget postades i Läsande. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Varför avslöjar du hela handlingen i förordet, Kerstin?

  1. hjortronet skriver:

    Va mysigt det ser ut där ”hemma” 🙂

  2. a-lo skriver:

    Det borde stå ”Spoiler-varning” i stor fet text i förordet tycker jag när förordarna tar sig såna friheter.

    Bravo och grattis till att du fick in manuset btw. Hoppas det går hela vägen nu hos något av förlagen.

  3. Ping: Ny läsning « Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s