”Jag vägrar dö nyfiken”, Babben Larsson

Varje mening jag läste lät som om Babben läste den högt för mig. Ja, i mitt huvud alltså. Det är roligt. Det är ärligt. Det är känslosamt och personligt, men hela boken känns något oplanerad och kapitlens innehåll känns inte på något sätt i ordning. Det är bara skrivet lite här och där, om standup, hundar, relationer och barn om vartannat. Omslaget gillar jag inte alls. Inte just bilden på framsidan, men vad är grejen med den snorgröna baksidan och gul text?

Det bästa i boken är alla de citat som finns inklippta lite här och där, sådant som Babben tidigare haft med i någon av sina shower. Samtidigt blev jag varje gång störd i läsningen när de där citaten dök upp, för precis som innehållet i övrigt fann de sig sällan i någon form av sammanhang. De bara stod där, helt plötsligt.

”Jag vägrar dö nyfiken” är en ganska välskriven samling kåserier, för i mångt och mycket är det så jag känner för boken eftersom avsnitten är avslutande och början på nästa ofta början på något helt annat. Babben driver med sig själv och det är underhållande och stundtals mycket igenkännande. Det känns som en bra biografi och jag vet betydligt mer om Babben nu än innan jag läste den här boken. Den är lättläst, läsvänlig och en perfekt bok för hängmattan.

(7/10)

Detta inlägg publicerades i Betyg 7-8, Biografi, Bokrecension, Norstedts. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till ”Jag vägrar dö nyfiken”, Babben Larsson

 1. Maja skriver:

  Sugen på den här! Jag gillar babben jättemycket!:o)

 2. Christina skriver:

  Var glad att du inte ”läste” ljudboken. Jag hörde Babbens röst så fort jag tänkte något närmaste dygnet efteråt. 🙂 Charmigt men irriterande i längden.

 3. Ronnie skriver:

  Babben är kul. Tänk att jag antagligen gick i samma skola som henne ett halvår på gymnasiet. Hon är lika gammal som mig nämligen. Och så blev hon rik och berömd, jag blev bara och

 4. Pingback: Tips på bra biografier | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

 5. Pingback: Heja Sverige! | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s