”Dyngkåt och hur helig som helst”, Mia Skäringer

Jag håller det inte alls osannolikt att småbarnsmammor känner igen sig i Mia Skäringers  småbittra och helärliga krönikor. För någon som dock inte har några barn blir det lite för mycket att läsa alla dessa texter i ett svep. Särskilt som hon gärna har korta meningar. Och ett kommatecken på varje sida. Det blir lite jobbigt. Huvudet hänger inte riktigt med. Alls. Faktiskt. Många punkter. Fan. Och en svordom då och då.

Visst skrattar jag. Visst känner jag ibland. Visst har hon en del meningar som jag önskar att jag skrivit själv. Visst verkar hon klok. Och ärlig. Väldigt ärlig. Och inspirerande med all säkerhet om inte inspirationen liksom försvunnit bland alla punkter.

Det är en tunn bok som går snabbt att läsa, men jag tror nästan det vore bättre om man inte gjorde som jag, inte läser den i ett svep. Jag tror den tappar mycket av sin charm då. Krönikor är gjorda för att man ska läsa en i veckan och inte tjugoåtta på en dag. Det är inte konstigt att det blir konstigt.

(6/10)

Det här inlägget postades i Betyg 4-6, Biografi, Bokrecension, Månpocket. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”Dyngkåt och hur helig som helst”, Mia Skäringer

 1. a-lo skriver:

  Jag kanske inte ska uttala mig förhastat eftersom jag bara läst utdrag ur boken, och som du skriver så har den ju hyllats unisont. Men som småbarnsförälder kan jag inte relatera. Alls. Faktiskt. 🙂 Skönt att höra att fler känner sig skeptiska.

  • malinthewriter skriver:

   Ja verkligen. Förstår inte hyllningshysterin, men ibland känns det som att det som är någorlunda annorlunda per automatik blir hyllat, oavsett om det är bra eller inte … (tänker tillbaka på mardrömsboken av Johan Kling som finns recenserad på bloggen)

 2. Emma skriver:

  Du har nog helt ratt, den tjanar pa att bli last i stycken och inte i ett strack. Jag laste den nastan helt i ett strack, men just da skrattade jag hysteriskt manga ganger i alla fall. Kan bero pa att jag varvade ner efter att ha rest 38 timmar i strack. Kanske, i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s