Om man ändå hade stora pupiller …

Jag läser just nu ”Människans språk” av Per Linell, men blev tvungen att ta mig en liten paus när jag i boken hamnade i ett av helgens samtalsämnen: Pupiller. En av mina vänner har väldigt stora pupiller, och har alltid haft säger hon. Jo, jag fnissade en aning när jag nu läste detta, men ett grattis kanske är på sin plats?

”För att ta ett exempel från icke-verbal kommunikation, så har man kunnat konstatera att män spontant attraheras av kvinnor med stora pupiller. (Män som fått se olika bilder av kvinnor som har varit identiska utom beträffande pupillernas storlek har visat sig reagera positivt på bilderna med stora pupiller.) Pupillförstoringen i sig är en ofrivillig reaktion som uttrycker positivt (spec sexuellt) intresse från kvinnans sida.”

Så Sandra, nu vet du!

Detta inlägg publicerades i Språk. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s