HEMMA

Nu kommer det gnäll. Handlar inte om böcker eller något i dess närhet så den som bara vill läsa sådant kan gladerligen vänta till imorgon med att läsa vidare i min blogg (hoppas vara lite gladare då).

Kom hem till slut, med ett växande agg för mammor och små barn. Förlåt alla mammor med små barn, ni är säkert (förhoppningsvis) inte lika jävliga allesammans, men låt mig förklara vad agget livnär sig på.

Igår klev jag på nattåget från Jörn mot Göteborg. I kupén (liggvagn) låg en tjej och sov längst ner till vänster, längst ner till höger satt en kvinna och ett barn i tvåårsåldern. De hade sin laptop stående på bordet och ljudet ljöd i hela kupén. De såg på ”Hajar som hajar” fick jag snart höra.

Eftersom den här tjejen låg och sov antog jag att de var i sällskap, för om man går in i en kupé där någon ligger och sover (som man dessutom inte känner) startar man ju inte datorn och ser på film utan hörlurar. Eller, det gör inte JAG. För det var precis vad den kvinnan hade gjort fick jag senare höra. Ja det är säkert jobbigt att resa med små barn och ja film är en jättebra sysselsättning (sen att ungen var nämnvärt intresserad … say no more) men allvarligt? Om nån ligger och SOVER, hur kan man starta en film 70 cm från dennes huvud?! Makes no sense. To me. Och när de lämnade kupén stängde de inte heller av datorn. Why, oh why?

Tåget blev försenat och från Malmö till Göteborg satt jag givetvis bredvid en ytterst skrikig unge som i huvudsak roades med två leksaker: 1. En boll som pep när man tryckte på den, hundleksaksliknande 2. En speldosa som man kunde vrida upp så den spelade blinka lilla stjärna. Inte för att man hörde något av ljuden särskilt mycket eftersom ungen tyckte det var roligare att typ skrika. Mamma var dock mer upptagen av att smsa och surfa via mobilen.

Nä nu ska jag sluta gnälla.

Promise.

🙂

Det här inlägget postades i Privat. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till HEMMA

 1. sofiefitness skriver:

  haha, jag hatar med sånt. och ändå har jag en unge som ibland lägger sig på golvet och skriker i affären. =)

 2. anna e skriver:

  Vissa gör allt för att påskynda avbefolkningen genom att vara skräckex.
  För var det något som jag inte gav mina barn, så var det sånt som hade ljud och batterier som förde oväsen… för det kan ju göra vem som helst tokig!
  Stackare… men du kom dig tillbaka. Hade hoppats du skulle våga stoppa in näsan hos mig när du var hemma…
  Kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s