”Saker som aldrig händer”, Johanna Lindbäck

Det är tonårskänslor, det är tonårsbekymmer. Det är en fenomenal skildring av Johanna Lindbäck om hur tankarna går i en ålder som för mig sedan ett bra tag är förbi, men som jag ändå utan större ansträngning kommer ihåg.

Till en början var jag lite irriterad på titeln eftersom jag tyckte att otrohet inte riktigt tillhör ”Saker som aldrig händer”. Sedan ändrade jag mig. Av en anledning som jag inte tänker nämna här, utan den lär man antagligen upptäcka själv om man läser boken. Handlingen är en aning förutsägbar, men ändå inte.

Boken handlar om Andreas som är tillsammans med Hanna, men den mest intressanta skildringen för mig är en den som visar hur Andreas återfår kontakten med en person som han en gång i tiden räknade som en god vän. Jag tror nog vi alla varit där, hur man från att ha umgåtts dagligen plötsligt befinner sig i en relation där man knappt säger ”Hej” om man möts på gatan. Det skildras väldigt bra. Dialogerna är mycket trovärdiga.

Språket är enkelt men ändå avancerat för att vara en ungdomsbok, dock utan att bli komplicerat. Formgivningen är ytterst läsvänlig och boken är trevlig att hålla i. Sedan gillar jag såklart att handlingen utspelar sig i Norrland och inte i södra Sverige som de flesta andra böcker.

(7/10)

Andra bokbloggare om ”Saker som aldrig händer”:
En bokcirkel för alla
Boktoka
En bok om dagen

Detta inlägg publicerades i Betyg 7-8, Bokrecension, Norstedts, Rabén & Sjögren, Ungdom. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Saker som aldrig händer”, Johanna Lindbäck

 1. Petra skriver:

  Hej!
  Vill bara tipsa om att vi instiftat ett nytt litteraturpris, Bokbloggarnas litteraturpris! Alla med bokblogg är välkomna att nominera till det. Läs mer här:
  http://www.breakfastbookclub.se/2010/10/11/bokbloggarnas-litteraturpris/

  Hoppas du vill vara med och nominera och rösta fram bokbloggarnas val av årets bok 2010.

  Priset kommer delas ut på Stora Kulturbloggprisets gala 27 november.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s