Att hitta rätt

”Jag har skrivit hela mitt liv, utan att veta om att jag var författare. I min enkla miljö kunde ingen berätta för mig att jag bar på en konstnärlig talang. Jag kunde definiera många inten, vad jag inte ville bli. Vad jag skulle bli istället visste jag inte. Att bli författare eller konstnär var otänkbart.”
Susanna Alakoski, ur boken ”Svenska författare”.

Visst är det för det mesta lättare att definiera vad man inte vill, vad man inte tror på? Än att erkänna det man faktiskt vill? Jag tror det är ganska genomgående inom allt. När någon frågar vad jag lyssnar på för musik svarar jag ofta med vad jag inte lyssnar på. För det är lättare. Samma sak med böcker. ”Vad läser du helst?” Mitt svar blir genast: ”Inte deckare och inte chick lit!”.

Kanske jag svarar så för att finns så mycket jag faktiskt läser, så mycket musik jag lyssnar på. När det kommer till karriärval och ambitioner blir det genast svårare. Det yttre blir genast viktigare eftersom det är så stora frågor. Vad ska folk tycka? Särskilt när man väljer att lägga ner tid på sådant som 99/100 gånger inte leder någonvart. Tja. Väljer och väljer. Det är inte så mycket till val. Jag bara gör det, för att inte göra det är inget alternativ.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Skrivande. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att hitta rätt

  1. Själv läser jag verkligen allt. Är inte förtjust i deckare generellt, men jag läser vissa ändå bara för att, vissa hör liksom till – som t.ex. Agatha Christie nyligen. A little bit of everything är den bästa balansen för allt här i livet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s