Norstedts utgivning våren 2011

Råkade bläddra i katalogen där Norstedts presenterar böckerna som ges ut i vår. Varför är då detta en aning negativt? Jo, för att det är november nu och våren känns avlägsen. Och alla dessa vackra böcker, jag vill läsa dem nu! Men, men. Det är i och för sig inte så att det saknas litteratur på nattduksbordet i dagsläget. Anyhow, här är lite av vad i alla fall jag ser fram emot:

Måste läsa

Halvfavoriten Haruki Murakami har tydligen en trilogi på gång, varav de två första delarna utkommer i mars. Anledningen till benämningen halvfavorit är att en del av hans böcker har jag funnit helt fantastiska, medan en varit lite halvdan och ytterligare en inte alls föll mig i smaken. Men jag har en bra känsla inför ”1Q84”. Älskar titeln dessutom. Oklart varför.

Som lyrisk retorikstudent blev jag överdrivet glad när jag fann den här i den kommande utgivningen. ”Snacka snyggt” kan vara den jag ser fram emot allra mest.

När jag såg den här på utgivningslistan kunde jag inte låta bli att skratta högt. För vet ni vad jag köpte på engelska förra veckan? Ja, just det. Jag frågade i bokhandeln om den fanns på svenska, men fick svaret ”Den går inte att få tag på svenska längre”. Och det var ju inte osanning, så jag köpte den engelska versionen. Återstår dock att se huruvida jag läser den eller väntar på den svenska återutgivningen av Paul Austers klassiker ”New York trilogin”. Oavsett, den har legat på vill läsa-listan länge nu. Det är dags. Men jag föredrar att läsa på svenska, så är det bara. Men april. Det är ett bra tag dit.

”Det du inte såg” av Patrik Sjöberg och Markus Lutteman är en självbiografi som jag ser fram emot, indeed. Det finns få kändisar som varit så omtalade, men inget klår en livshistoria i inbundet format. I synnerhet inte några uppslag i kvällspressen. Ah april, kom till mig nu!

Nyfiken på

”Den onödige mannen” av Erik Helmerson som ges ut i mars har helt klart läsvärdpotential. I alla fall så länge den inte är en sån där klemig ”oj vilka mesiga människor det finns”-roman. Ja ni vet, såna romaner som jag inte alls gillar.

 

 

”Äta djur” av Jonathan Safran Foer ges ut i mars och första tanken är: ”Den här måste jag läsa!”. Andra tanken är: ”Men borde jag verkligen det?”. Samtidigt är ämnet inte helt främmande för mig. Jag är inte vegetarian, långt ifrån, men jag köper sällan kyckling och kött på lågpris. Tyvärr finns det ju alldeles för ofta en solkar anledning till det låga priset. Frågan är huruvida man vågar läsa om det man redan vet, men kanske väljer att blunda för.

 

”Boken om mig själv”, bara titeln i sig tilltalar mig. Älskar människor med självdistans, en tro på sig själva oavsett om de är berömda över hela världen eller om kändisskapet begränsas till den lokala livsmedelsbutiken. Eller något mellanting. Kajsa Grytts bok utkommer i april.

Är det något jag har svårt att hitta, så är det bra receptböcker. Det finns otaliga teman med sånt som man ska hålla sig till, och vad man absolut ska undvika. Jag tror inte på att undvika något om man vill komma i form. Istället för att lägga ner energi på vad man inte ska göra, ska man se till saker man faktiskt ska göra. ”Mat för dig som tränar” verkar vara något på spåren.

Det finns så himla många fina böcker. Norstedts har många av dem. Oavsett vad deras böcker inrymmer kan man alltid lita på att i alla fall utsidan håller måttet för att ligga på rumsbordet dygnet runt, om än bara för att se snygg ut. Att de dessutom för det mesta är bra även på insidan är ett plus. Det här är några av böckerna jag ser fram emot mest. Sedan finns det ytterligare några som jag antagligen kommer att läsa.

Ah. Böcker. I love.
Om någon nu missat det.

Annonser
Det här inlägget postades i Läsande. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Norstedts utgivning våren 2011

 1. Desirèe skriver:

  Du har något hos mig 🙂

 2. OJjjj då det var ju helt suveränt spännande nyheter du har i inlägget. Denna katalogen må jag med kika igenom.

 3. lagomalmo2 skriver:

  Hej!

  Vilken underbar blogg du har! Jag älskar böcker också, särskilt svenska böcker. Jag är från japan och mitt modersmål är japanska men jag älskar svenska böcker så mycket att jag har en dröm att jobba inom den svenska bokmarknaden i framtiden.

  Jag tycker det är väldigt kul att du är intresserade av Haruki Murakamis kommande bok – 1Q84. Själv har jag läste den på japanska och tyckte att den var fantastiskt bra! Alltid underbara upplevelser att komma in ”Haruki-world” genom hans böcker.

  Jag vill bara säga en sak till. Siffran ”9” på japanska uttalas som ”Q” – så när jag ser det ordet ”1Q84” kan jag läsa som ”1984” 🙂 Intressant, eller hur?

  ”lagomalmo2” (twitter)

  • malinthewriter skriver:

   Lever länge på en god komplimang, så tack ska du ha! 🙂

   Aha! Det var faktiskt det första jag tänkte på när jag såg 1Q84, att det var just en 9. Kanske för att jag själv är född det året 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s