De största hitsen, i böckernas värld

I somras fick jag upp ögonen för en lista över världens hundra bästa böcker. Listofil jag är inspirerade det givetvis till att upprätta en egen lista, över vilka böcker jag tycker att folk som tycker som jag borde läsa (vilket väl är ungefär fem personer).

Jag har inte uppdaterat listan sedan slutet av september, och även om det inte är många så  har jag lagt till två böcker. Den ena är Erlend Loes nyaste, ”Stilla dagar i Mixing Part”, samt boken som faktiskt är etta på den där ”riktiga” listan, nämligen boken om Don Quijote. I recensionen skriver jag att jag inte tycker att man nödvändigtvis måste läsa hela, om man blir avskräckt av bokens tjocklek. Bokens handling är inte heller en som vanligtvis tilltalar mig, men ”Don Quijote” sägs av många vara den första romanen som någonsin har skrivits, och det är något speciellt med att läsa den. Den är speciell, på ett inspirerande och underhållande sätt.

Detta inlägg publicerades i Listor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s