”Vildängel”, Lina Forss

Det är en driven och händelserik självbiografi (tror jag att det är?) som Lina Forss skrivit, med fokus på relationen till sin mamma. ”Vildängel” handlar om Timotej som växer upp i en överklassfamilj, familjen skiljer sig, hon pendlar mellan olika liv. Ibland går det nästan lite för snabbt i svängarna, jag hinner knappt få grepp om vad som sker innan nästa kapitel tar vid.

Det här är Lina Forss debutroman, vilket märks när jag jämför den med ”Agnes hjärta Edward”. Det märks på språket. Det är fortfarande Lina Forss, men på en lite lägre nivå.

Det är ett intressant perspektiv som gör att jag får följa Timotej från det att hon föds till det att hennes mamma blir väldigt sjuk, vilket ingen riktigt låtsas om. Att det inte händer på riktigt. Ignorerar. Forss är så fenomenal på att beskriva känslor utan att skriva ut dem konkret. Det är en konst.

Det finns så många olika inriktningar på den här romanen, att den är svår att bara beskriva med ett ord. Det är ganska mycket festande och ungdomliga relationer, samtidigt som det handlar mycket om relationer till föräldrar och deras respektive. Drama. Kärlek. Olycka. Lögner. Som livet i stort, med andra ord.

(7/10)

Detta inlägg publicerades i Betyg 7-8, Biografi, Bokrecension, Månpocket. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Vildängel”, Lina Forss

  1. Pingback: ”Kär i kärleken”, Lina Forss | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s