Plötsligt, så händer det, allt på en gång

Hela den här veckan har förflutit på ett märkligt sätt, och under gårdagen upplevde jag de mest händelserika två minuterna i mitt liv.

Vid 12-tiden begav jag mig ut på stan för att uträtta ärenden som samlats medan jag suttit som en eremit och skrivit i min lägenhet. En dryg timme senare gick till Posten vid Hemköp och hämtade ut ett stort paket samt ett brev. Händerna var fullt belastade så brevet stack jag in under armen. Kände genast att ”det här kommer jag att tappa”, men slätade över det med ”äsch, jag tänker på det så tappar jag det inte”. Ja, ni förstår vad som hände. När jag klev in i hissen i mitt hyreshus kommer jag på att jag glömt bort att tänka på det där brevet. Skyndar mig att lämna alla grejer i hallen och begav mig ut i snön. Fann brevet, det var inte ens någon som hade trampat på det. Gick tillbaka, tömde postfacket där jag fann ett brev med den här avsändaren.

Ah, har tänkt på den där ansökan en del den senaste tiden, att svar borde komma dag eftersom ansökan skickades i september. Höll upp brevet mot lampan, försökte få en ledtråd. Konstaterade att brevet var alldeles för tunt för att vara något bra.

Kom in i lägenheten, la brevet på köksbordet. ”Ska bara kolla mejlen först.” Sneglade på brevet, kollade mejlen.


Hej Malin,
Vi hade precis ett litet mini manusmöte med vår redaktör som har läst. Hon bedömde att ditt manus var ett av de som vi ska titta lite närmare på. Hon hade dock några frågor[…] Annars gillade hon gestaltningen och språket. Skulle uppskatta om du kan skicka 1ex av den senaste versionen av manuset till mig utskrivet, så jag får allt samlat exakt som du har tänkt dig. Jag och Susanne ska försöka läsa under julhelgen och återkommer som jag nämnde tidigare med definitivt beslut i januari/februari.

Bästa hälsningar
Jonna

Jonna Holmgren

Bokförlaget Langenskiöld

HERREGUD! Läser mejlet igen. Och en gång till. Ännu en. Det där mejlet handlar alltså om ”Kär lek?”. Brevet från Kungliga Slottet om ett helt annat projekt, men även det i bokformat. Sätter mig i soffan, kliver upp, hämtar brevet, sätter mig i soffan. Tittar mig omkring, öppnar brevet. Tittar på pappret, tittar en gång till. Och ännu en. Och ännu en, förstår inte vad som står. Är det verkligen en sjua? Kan det inte vara en tvåa?

Vänder blad. ”Som framgår av Hans Majestät Konungens brev har Stiftelsen Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur efter beredning av stiftelsens sakkunniga och beslut av Hans Majestät Konungen tilldelat Er ett anslag om 75 000 kronor.”

Säg den meningen högt tre gånger, den som kan.

Detta inlägg publicerades i Gallejaur, Kär lek?, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Plötsligt, så händer det, allt på en gång

 1. åh jag fick gåshud av det här inlägget och allt jag kan säga är: G R A T T I S ! ! ! 😀
  nu håller vi alla tummar och tår för att du blir utgiven!

 2. Anders skriver:

  Ja herre jävlar

 3. anithastlund skriver:

  Stort grattis till dig! Njut av stunden så mycket du bara kan.

 4. Sofia skriver:

  Men HERREGUD vad KUL!!! Det finns ju inga andra ord. 🙂

 5. Sofia skriver:

  Eller jo GRATTIS såklart! (men det står mellan raderna i mitt första inlägg) 🙂

 6. Jenny Forsberg skriver:

  Oooo, grattis!! Du har väl korkat upp champagnen? Det är viktigt att stanna till och verkligen njuta när man får belöning för massor av hårt slit!

 7. fullbokhylla skriver:

  Gratulerar. Verkligen. Visst är det märkligt hur allt händer på en gång när det äntligen händer? Håller tummarna för att det där beslutet i januari/februari föranleder ytterligare champangeskålar!

 8. Bokbrus skriver:

  Vilken dag! Snacka om allt på en gång. Grattis!

 9. Sandra skriver:

  Fy vad roligt!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!

 10. Anneli skriver:

  GRATTIS! Vad roligt. Snacka om, plötsligt händer det…..

 11. Wow, vilken dag. Stort grattis!

  Malin

 12. Malin skriver:

  Jag ryser!!! Bättre än bra!

 13. Christina skriver:

  GRATTIS!! Otroligt roligt efter allt slit. Njuuut!

 14. Titti skriver:

  GRATTIS! Det måste kännas härligt! 🙂

 15. jenny m skriver:

  STORT grattis! Gud, vad skoj!

 16. iliones skriver:

  Fantastiskt. Ditt inlägg gav mig hopp:)

 17. Lisa H skriver:

  Detta var stort! Gud så kul! Grattis! 😀

 18. Pingback: År 2010, det skrivande året | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s