Kvällen då farfar blev förbannad

I lördags var det dags för julfest med släkten på pappas sida. Farmor, farfar, fastrar och kusiner samlades i Arvidsjaur för en ordentlig julmiddag. Jag är ju mycket för det här med dumheter, så inför kvällen hade jag gjort i ordning uppdrag som jag sedan delade ut till gästerna, men värdparet, farmor och farfar, visste inte om det här. Uppdragen utfördes från 19.30-22.00. Stackars farmor, hon trodde familjen blivit galen, och stackars farfar, han blev visst lite förbannad. Det är även lustigt hur personerna som visste att uppdrag delats ut, ändå reagerade på sådant som hände utan en tanke på att det kunde vara arrangerat.

Det här är lite av vad som hände:

Uppdrag: Se till att glaset hos personen mittemot ständigt är fullt, erbjud dig att fylla på, hämta mer.
Uppdraget tilldelades: Min fasters man, Benny.
Personen mittemot var: Farfar.
Så här gick det:
Farfar är ju då lite av en festprisse, men nu höll han sig i skinnet eftersom han äter en del mediciner. Benny gjorde ihärdiga försök med ”vill du ha en grogg? Jamen jag kan blanda en grogg! Vill du ha min grogg? Vill du ha vin? Ska jag fylla på?” Farfar sa bara nej tack, nej det är bra, nej jag dricker inte. Slutligen blev han irriterad och sa: ”Men drick själv för faan!” Bennys son Emil satt en bit bort och undrade om Benny var dum i huvudet som försökte supa ner farfar.

Uppdrag: Prova så många högerskor som möjligt.
Uppdraget tilldelades: Min faster Cina.
Hennes första offer blev: Sonens nya flickvän Sofia.
Så här gick det:
Cina började tala om hennes skor, frågade vad det var för storlek och om hon fick prova en sko. Sonen Pontus satt bredvid, skämdes som ni förstår, och frågade sin mor vad hon höll på med. Vidare fortsatte Cina att prova ALLAS högra sko, och alla utom farmor och farfar förstod ganska snabbt vad hennes uppdrag bestod av. Stackars farmor, hon trodde dottern hade blandat för mycket smärtstillande.

Uppdrag: Skåla för julen, ofta.
Uppdraget tilldelades: Pappa.
Så här gick det:
Pappa skålade för julen ungefär var tjugonde minut. Efter en timme förstod de flesta vad han höll på med, utom farmor och farfar då som inte förstod någonting.

Uppdrag: Avbryt alla som försöker hålla tal eller skåla, ta över skålandet och skåla för det du kommer på.
Uppdraget tilldelades: Pappas syster, min faster, Mari-Ann.
Så här gick det:
Det var givetvis ett lyckat sammanträffande att det blev just Mari-Ann som fick uppgiften att avbryta sin broder hela tiden.
Standardscenariot blev:
Pappa: ”Ja, ska vi ta och skå…”
Faster: ”NEJ STOPP NU! Nu vet jag preciiis vad vi ska skåla för…”

Uppdrag: Tala om dig själv i tredje person.
Uppdraget tilldelades: Min kusin, Emil.
Så här gick det:
Jag hörde det inte själv, men i efterhand kom det fram att bland andra farmor och faster Cina hade undrat om Emil börjat bli lite schizofren som sa saker som ”Emil ska bara hämta en till öl, Emil tycker inte det är en bra idé”.

Uppdrag: Utbrist högt och tydligt minst en gång i halvtimmen: ”Herregud vad jag är hungrig!”
Uppdraget tilldelades: Mamma.
Så här gick det:
Ja, vi åt julbord som sagt, och farmor blev lika förskräckt varje gång mamma tjöt om hur hungrig hon var. Farmor erbjöd sig till och med flera gånger att hämta mat till mamma.

Uppdrag: Dra dåliga ordvitsar.
Uppdraget tilldelades: Min kusin Pontus.
Så här gick det:
Han tog sitt uppdrag på största allvar och googlade fram ordvitsar då och då (själv tyckte jag ju att de var alldeles för bra för att klassas som dåliga). Slutligen började folk uppmana honom att säga fler, varpå han sa: ”Tja, jag hade egentligen tänkt spara den här till senare, men okej. Vad är det för likhet mellan ett par vindrutetorkare och en tjej?” Alla runt bordet tänkte och tänkte. Pontus är dessutom väldigt bilintresserad så det var en ganska passande frågeställning, men ingen kom på något svar. Svaret blev: ”Både skriker när man kör dem torra”. Att inte farmor fick en hjärtattack är fortfarande ett mysterium.

Jag var lite osäker innan hur jag skulle göra, om jag skulle meddela farmor och farfar om uppdragen, men så blev det att de precis var ute ur rummet när jag började prata om det så då blev det så. När det avslöjades såg farmor både chockad och lättad ut. Hon sa att hon den första timmen allvarligt undrat om hela familjen blivit galen, och igår sa hon till pappa att det var det roligaste hon varit med om, så det blev väldigt lyckat i alla fall! 🙂 Och farfar som gått och lagt sig innan allt avslöjades skrattade gott när han nästa dag fick höra om Bennys påstridighet gällande alkoholen, och varför dottern sprang runt och provade skor…

Annonser
Det här inlägget postades i Privat. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Kvällen då farfar blev förbannad

 1. mariasbokliv skriver:

  låter som en livad fest… *s*

 2. anna e skriver:

  Tack för en trevligt stund av läsning och gratis träning av mina magmuskler 🙂

 3. anna e skriver:

  Ja, man stavar ju som en kråka och läser det försent 😉

 4. JRL skriver:

  Shit, det där var ju värre än ”Tomten är far till alla barnen”! 😀 Hur sjutton kom du på allt det där? 🙂

 5. Gubben skriver:

  tack för tipsen 😛

 6. Stina skriver:

  Haha har suttit hos mamma och läst högt för henne =) Tack för en trevlig historia. Saknar dig! Kram

  • malinthewriter skriver:

   Kul! Undra vad din mamma tänker om mig egentligen. Berättar du om några normala saker jag gör? Eller… det finns väl inget normalt att berätta kom jag på… 😉 saknar dig också! Pax för Stina asap!

 7. sofiefitness skriver:

  hahaha, gud vad roligt!!!

 8. Hahahaha, det här var kul läsning….och det där med Emil som pratade om sej själv i 3:e person var ju bara för kul….tänk att jag inte fattade att det var ett uppdrag….och det roliga var ju att jag öppnade munnen och var på väg att fråga honom om han visste om att han sa Emil istället för mej och jag….men så kom jag på att det kunde vara nåt känsligt….nån slags störning han led av *hahaha*…..jag fattade inte nåt uppdrag alls förrän i slutet då jag listat ut ett Greger skulle skåla…men at syrran avbröt varje gång tänkte jag inte märkligt nog som att det skulle va nåt uppdrag…hmmm :).

  När Greger pratade i telefonen tog Timmy som satt mitt emot upp sin tlf och börja prata och jag tänkte att :aha, jag har listat ut ett uppdrag…han ska prata i tlf så fort nån annan gör det så jag skulle testa han och låtsades ringa till en vän….men, nä, inte tog han upp sin tlf….där sprack min teori och jag tänkte at det slumpade sej att nån ringde….sen kom det ju fram till att han skulle härma bordsgrannen mitt emot :)).

  Tack för en jättetrevlig kväll!!!!! KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s