”Underbara dagar framför oss”, Henrik Berggren

Visst märks det att Henrik Berggren är både insatt och kunnig inom såväl skrivandet som historiken kring Olof Palme. Det är ett gediget arbete som resulterat i denna mastodontbiografi på över 700 sidor.

Förordet till boken är jättebra, Henrik Berggren berättar hur det kom sig att han bestämde sig för att skriva den. När jag börjar läsa själva texten känner jag ganska snabbt att den är lite för omfattande för någon som visserligen älskar att läsa om levnadsöden och att läsa överhuvudtaget, men den är något mastig för någon som inte har ett större intresse för politik.

Om boken hade varit mer koncentrerad till att kretsa just kring Olof Palme hade den antagligen blivit betydligt mindre, och jag hade antagligen blivit mer fäst vid berättelsen. Som det är nu läste jag nästan 200 sidor men det hade ändå inte riktigt … kommit igång, kände jag.

Henrik Berggren skriver fantastiskt bra, om än något i akademisk överkant för en politiskt ganska oinsatt läsare som jag själv. När jag råkar på den här typen av böcker, som jag på något sätt gillar men ändå inte riktigt känner drivet att fortsätta läsa, när jag känner att det är något väldigt bra men ändå inte något för mig, brukar jag helt enkelt ge den till någon som jag tror kommer att uppskatta den. Och det är precis vad jag kommer att göra med ”Underbara dagar framför oss – En biografi över Olof Palme”.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Biografi, Bokrecension, Ej utläst, Norstedts. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s