”Varghunden”, Jack London

Den här boken har alltid varit en av mina favoriter, helt enkelt för att den var en av mina allra första läsupplevelser. Alltså, inte en av de första böckerna jag läst, men en av de första böckerna som jag verkligen minns att jag läste. Som stor djurvän är det väl inte så konstigt att jag gillar den, och för den som vill läsa en klassiker och som dessutom älskar förhållandet mellan människa och hund är den här ett måste.

Eftersom jag såhär i slutet av året drabbats av ett tvång över att skriva in alla böcker som jag fortfarande inte recenserat blir den här ”recensionen” inte särskilt omfattande. Jag läste boken på balkongen i somras, och även om jag har läst den förr minns jag inte riktigt hur språket är och mer specifikt vad som gör den så bra. Får återkomma på den punkten när jag läst den nästa gång, vilket gissningsvis blir till sommaren, på balkongen under 2011.

(8/10)

Detta inlägg publicerades i Övriga förlag, Betyg 7-8, Bokrecension, Klassiker. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Varghunden”, Jack London

 1. Anna skriver:

  Hey! Bra blogg, hittade hit igår och la till dig direkt 🙂

  En fråga av nyfikenhet; hur långt är ditt första kapitel?
  Och en förfrågan; skulle du inte kunna lägga in en länklista med bloggtips?

  Kram /Anna

  • malinthewriter skriver:

   Hej! Kul, och välkommen 🙂

   Haha, det är inte särskilt långt alls. Har ändrat ganska mycket med kapitlen, fram och tillbaka. Nu är första kapitlet knappt 3 A4.

   Jag har haft en länklista tidigare men tog bort den eftersom jag mest kollar på http://www.bokbloggar.se eller Bokbloggsnytt på Twitter när jag läser, men nu är det många som frågat efter bloggtips så jag ska nog återinföra en så snart jag får tid 🙂

 2. Liselotte skriver:

  Jag läste Skriet från vildmarken när jag var i 20-årsåldern och tyckte den var ganska bra, vill jag minnas. Det gick en film då också, baserad på Jack Londons liv, som jag också såg. Men sedan blev det tyst och lugnt om honom, tills jag för några veckor sedan läste på någon hemsida, (har tyvärr glömt bort vilken), att Jack London hade enorma skrivsvårigheter. Han kunde knappt forma en läslig mening, men han gav sig aldrig. Jack slet och kämpade med dessa motsträviga ord många timmar varje dag, lämnade in artiklar, var med i tävlingar och skickade in manus, utan att ge upp. Jag såg framför mig hur han satt vid ett grovt tillyxat köksbord vid en fotogenlampa, (eller vad de hade för belysning då), och formade ord med en knivvässad blyertspenna eller reservoarpenna med håret på ända och grimaserade medan försökte få fram vad han ville ha sagt/förmedla. Efter den artikeln så fick jag lust att köpa en bok av honom och ställa den på mitt skrivbord – som en påminnelse om att inte ge upp drömmen. Så jag håller tummarna för dig och hoppas att 2011 blir ett toppenår för dig, på alla sätt. Du har en jätterolig och intressant blogg som jag verkligen gillar att läsa.

  • malinthewriter skriver:

   Vad intressant! Hade jag ingen aning om, men det stämmer säkert! Jag har läst Skriet från Vildmarken samt Varghunden. Har påbörjat ett par andra men aldrig fortsatt av någon anledning..

   Tack för smickret, för övrigt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s