Årets modemiss

Nej, det handlar givetvis inte om kläder, det handlar om det där som man förr kallade mobiltelefoner och som användes för att ringa från en person till en annan. Det har ju dock ändrats med tiden, och i reklampauserna så här i juletid har det jämt och ständigt dykt upp en mobiltelefon som främst promotar att den går att ringa med. Doro, heter den har jag för mig. Det här inlägget handlar emellertid inte om någon Doro, det handlar om den där nya tidens mobiltelefon vars namn påminner mer om en rymdraket än en Nokia 5110.

Inför bokmässan 2010 investerade jag (efter att min gamla mobil blivit stulen mitt framför näsan på mig) i en androidtelefon anpassad för sociala medier och internet i allmänhet. Den har även pekskärm, kamera och T9 vars ordförråd verkar vara hämtat från TV1000 00.00 eftersom den ständigt vill ändra kul till kuk och allt med tio bokstäver till bröstvårta.

Hann givetvis inte läsa någon bruksanvisning före jag började använda den, vilket resulterade i att jag ibland ringde till Australien när jag skulle ringa till Järvträsk, och när jag skulle lägga in en ny kontakt slutade det med att jag skrev upp den på en post-it. Dock visade det sig att något jag tidigare bara mardrömt om också var något jag såklart skulle lyckas med.

Sent en kväll, jag tror det var en tisdag, låg jag i sängen och slötittade på teve. När det blev reklampaus såg jag något som fick mig att undra en sak, så jag kände ett litet tvång att logga in på Facebook, surfa in på en viss persons sida och kolla upp den där grejen. Datorn var för en gångs avstängd men med min nya mobil bredvid mig på sängkanten var den avstängda datorn inget hinder. Tryckte på Facebook-ikonen, skrev in namnet på personen jag skulle inspektera i sökrutan. Ägnade några sekunder till att glo på teven medan mobilen laddade sökresultatet. Tittade ner i mobilens display och hamnar så smått i chock. Där står nämligen inte alls något sökresultat, där står ”Din status är nu uppdaterad”. I och för sig så frågar ju Facebook ”Vad tänker du på?” men det var ju inte menat att det skulle bli så himla uppenbart.

Så, i min statusrad stod alltså: ”Malin Johansson Elias Persson”. Ja, jo namnet är fingerat som ni förstår, för om jag får välja ett namn jag aldrig i livet skulle vilja skriva in på statusraden så var det såklart namnet jag skrev dit just då.

Men, men. Vad är väl en felaktig statusrad? Det går ju att radera på ett klick? Ja, det tänkte jag också men se, NÄ! Jag kan googla, mejla, spela musik, se på film och skriva snuskiga ord i mobilen, men att radera en status på Facebook, NÄ det GÅR INTE! Letade, letade, letade, radera, radera, radera. Fanns inte. Datorn avstängd, flög upp ur sängen, tryckte på on, väntade i vad som kändes som tre evigheter och två timmar efter det. Undrade om någon skulle kommentera, halvdog vid tanken på att han skulle göra det.

Men se, jag lever. Och mobilen likaså.

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Privat. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Årets modemiss

  1. Böckerx3 skriver:

    Lite som att man skriver med a på msn om b men råkar skicka det till b

  2. Ping: Tweets that mention Årets modemiss | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer. -- Topsy.com

  3. imse skriver:

    Hahaha! Pinsamma misstag händer lätt.

  4. Ping: 2010, det sociala året | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s