År 2010, det skrivande året

Det var nära att jag antecknat här att jag skrivit en bok, men det stämmer inte för den skrev jag ju faktiskt färdigt i december 2009. Dock har jag skrivit om den två gånger sedan dess, så på sätt och vis har jag väl skrivit en helt ny bok eftersom skelettet från det första utkastet är det enda som är kvar. Resten är nytt, så nytt. Skrivit om, ändrat igen, ändrat tillbaka. För inlägg gällande ”Kär lek?” kan man spana in det här. Ja just det. Förutom att jag skrivit om den har den även blivit omdöpt två gånger. Ni skulle nog skratta om ni fick höra vilka titlar den genomlidit.

Jag började öppet säga att ”Hallå, jag vill faktiskt bli författare och jag vågar säga det högt”. Skapade Facebookpage eller vad det heter. Folk började skicka mejl och meddelanden om hur inspirerade de blev. Malin fick en chock. Från att ha varit själv i sin skrivarbubbla tillkom det hundratals människor som visat sitt stöd, både vänner, vänners vänner men också från helt främmande personer som jag aldrig har träffat. Fantastiskt.

Jag har blivit standardrefuserad och jag har blivit refuserad men med en önskan om en ny version. Jag har blivit refuserad med fina lovord. Och nu väntar jag på ännu ett beslut, huruvida det nu blir en refusering eller inte hör hemma i 2011.

I övrigt försökte jag mig under året på att skriva erotik, vilket hur plågsamt det än nu var resulterade i att en mycket trevlig kvinna ringde mig en eftermiddag när jag låg halvnaken på soffan (asvarmt i lägenheten) och tittade på True Blood. Uppfattade inte först vem det var jag talade med, vem det var som bara öste så fina ord över mitt skrivande att jag rodnade där jag låg, så slutligen var jag tvungen att fråga ”Ursäkta, men vem är det jag pratar med?” varpå jag fick svaret: ”Jag heter Katerina Janouch, jag är författare”. Aha. Jo, Katerina Janouch, jag vet nog visst vem du är.

Jag skickade in en ansökan för examensarbetet jag gjorde 2009, och vips hade jag ett papper i brevlådan med värdet 75 000 kr, undertecknat med Kungens autograf.

2011, det skrivande året
Det kanske kan vara lite intressant att delge lite tankar inför nästa år, för att vid nästa år vid den här tiden se tillbaka på vad jag skrivit och se hur fel jag haft.

Det är klart att jag gärna skulle vara utgiven om ett år, men med tanke på tempot i förlagsbranschen är det nog inte helt realistiskt även om ett förlagskontrakt skulle behaga att dyka upp framför mig. Så, ett förlagskontrakt vill jag ha under 2011.

Jag kommer att skriva en bok om Gallejaur också, som ska tryckas under 2012.

Förutom detta har jag planer på två alldeles nya böcker också. Jag skriver planer eftersom jag inte vill sätta för höga stolpar, för det kanske visar sig trettio sidor in i varje bok att båda är skräp. Därav planer. Vad de handlar om avslöjar jag i vanlig ordning inte, mer än att den ena inte är den andra lik. På något sätt.

Men 2011, det känns som ett framgångens år, det måste jag säga.

Annonser
Det här inlägget postades i Kär lek?, Skrivande. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till År 2010, det skrivande året

  1. anna e skriver:

    Stolt över dig! Läst om stora författare som fått sina 6-8 första böcker refuserade… så ge inte upp 🙂 Bamse spark i baken 😉

  2. Ping: 2010/2011, Bokmässan | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s