2010/2011, Bokmässan

2010
Bokmässans förberedelser innehöll ett nyinköp från herravdelningen, där jag lärde mig att onödiga lögner är just det: onödiga. Jag inhandlade ett par nya skor men bestämde mig även för att putsa upp ett par gamla. De gamla är vita, men hade börjat bli lite … grå. Underdrift, men de var i alla fall långt ifrån vita så jag skulle bleka dem en aning, tänkte jag.

Gick och la mig apsent, klev upp aptidigt. Skulle ta en snabbdusch och oj, där stod visst mina numera ytterst vita men också uppluckrade skor kvar i hinken. Hade glömt spola ur dem, så de fick stanna hemma när jag begav mig till bokmässans första dag.

Jag jobbade de första dagarna, och den som har jobbat på bokmässan vet hur roligt men också slitsamt det är. Det händer mycket roligt på bokmässan, men det händer för det mesta väldigt mycket roligt på kvällarna också, något som jag efter att ha stått i monter elva timmar inte orkar med. Dock haffade jag min första boktjuv. Det var lite av ett äventyr. Jag var även på bokbloggsmiddag som Bokhora ordnade, och fick även träffa andra bokbloggare för första gången vilket såklart var extremt roligt.

2011
I år kommer jag förhoppningsvis att göra Bokmässan mer som en bloggare än som monterpersonal. Jag kommer förhoppningsvis att gå på seminarier (vilket jag faktiskt aldrig gjort tidigare, inte en enda gång!), jag kommer även att gå på roliga kvällsaktiviteter, utan att vara bunden till monterarbete tidigt nästa dag. Jag kommer även att ha bättre koll på temat, läsa in mig. Bokmässan har dessutom ett community som jag hoppas få användning av det här året. Den som vill får gärna lägga till mig, sök bara på Malin Johansson (är än så länge själv!). Om du inte redan är medlem, så bli det! Särskilt om du funderar på att besöka bokmässan. Man kan bland annat göra listor över seminarier man tänkt besöka, vilket kan vara roligt att se om någon annan bekant tänkt se samma som en själv så kan man sluta upp.

Så, bokmässan 2011, mer möten, mer fest, mer tid för blogguppdateringar och mindre monterskoskav helt enkelt.

Fler summeringar:
2010, det skrivande året

Detta inlägg publicerades i Bokmässa. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till 2010/2011, Bokmässan

 1. Eli skriver:

  Jag missade förra årets bokmässa så oj vad jag ser fram emot årets! Och communityt (hur säger man egentligen ”community” i bestämd form??) är jätteroligt! Jag såg att du inte var själv längre men jag lade till dig i mitt nätverk ändå 🙂

  • malinthewriter skriver:

   Åhå, då ska jag genast in och acceptera 🙂 Vet inte, en del säger communityn men jag brukar säga communityt … även om jag väl tycker att forumet vore att föredra 😛

   Ser också fram emot det. Ska bli så kul! 🙂

   • Eli skriver:

    ”Forumet”! Ja, det är klart, vi har ju ett svenskt språk också, det tänkte jag inte ens på. Kanske börjar gå lite för långt med den här anglofilin 😛 ”Communityt” både låter och ser lite knäppt ut så det blir nog ”forumet” i fortsättningen..

   • malinthewriter skriver:

    Ja, men samtidigt kallar de det ju själva för community så det blir lite fel. Tror jag ska skriva och föreslå forum istället. Community känns ju 90-tal, Skunk, Lunarstorm och liknande haha!

 2. Pingback: Mina bokmässor | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s