Erotikboken som aldrig kom

I höstas var det en ny novellsamling med erotiskt tema på G. Det ringdes, mejlades, efterfrågades: skriv mer, mer, mer! Skicka, skicka, skicka, skicka! Jag vet flera som blev antagna, eller vad man säger, till att medverka med skrivet material.

Smått plågad men ändå motiverad skrev jag ett par stycken, skickade in, skriv mer, mer, mer! Men två, där gick gränsen för vad en nybörjarerotiknovellist klarar av. Och det var ju då en himla tur.

Det utgår ingen ersättning för den som skriver, allt går till förlaget och personen som så ihärdigt uppmanade oss att skriva, men hon ville såklart ha våra adresser så vi skulle få ett exemplar av boken när den kommit ut.

Så, har det kommit någon bok? Nej. Har boken kommit ut? Ja, i november. Har vi ens fått ett mejl som berättat att den kommit ut? Nej. Svarar förlaget på mejl? Nej. Svarar hon på mejl? Nej.

Mycket märkligt, i synnerhet eftersom det var väldigt lätt att få svar innan boken tryckts. Men nu, tystnad. ”Har boken kommit ut?” Inget svar. ”Kommer det något exemplar?” Ignore.

Kommer jag att rekommendera boken till någon? Nej. Kommer jag att vilja vara med i någon mer? Nej. Skulle jag rekommendera någon att vara med i något liknande? Nej. Är jag bitter? Ja.

Jag blir så irriterad. Särskild som jag funderade innan huruvida jag verkligen skulle skicka in dem, för nog verkade det ganska dumt att ge material till något man aldrig får se någon som helst avkastning på. Men det var ju en kul grej, tills det inte var så himla kul längre.

Så jag undrar … vems ansvar är det egentligen att skicka ut dessa friexemplar? För man kan väl inte bara låta bli, när man lovat? Är det förlagets ansvar, eller är det hon, vars namn står på bokomslaget, som så insmickrande ringde och mejlade och ville ha mer, mer, mer?

Detta inlägg publicerades i Bokbranschen. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Erotikboken som aldrig kom

 1. fullbokhylla skriver:

  Har du sett boken? Är ens författarnas namn angivna? Om inte är det ju ett solklart upphovsrättsbrott om du kan visa att novellerna är dina…

  • malinthewriter skriver:

   Jag har inte sett den och de flesta har antagligen skrivit under pseudonym så det är nog inga konstigheter gällande det. Dock är det ju inte ok att bara dissa den lilla ersättning som de utlovat.

 2. Marita skriver:

  Det finns oärliga typer också i bokbranchen! Vad hette damen- boken- förlaget?

 3. fullbokhylla skriver:

  Tipsa någon av kvällstidningarna, är mitt råd. Om en så pass känd person är inblandad kan du nog få uppmärksamhet kring det – för så får det ju inte gå till! Har du kontaktat henne direkt? Hon är ju annars på Piratförlaget, och de brukar ju vara snabba att reagera!

 4. malinthewriter skriver:

  Nu har Katerina redan svarat så det har nog löst sig 🙂

  När Malin blir irriterad så löser sig det mesta… 😉

  (Händer dock som tur är väldigt, väldigt sällan)

 5. Ginny skriver:

  Hej!

  Vad svarade Janouch? Kommer det en bok så småningom?
  Läste i hennes blogg att hon haft en del bekymmer med hälsan på senare tid, kanske har det med saken att göra. Fast å andra sidan drar hon väl inte hela förlagslasset själv…

  Jaja, kanske törs jag ändå inte öppna boken när jag väl får den. Krävs nog både skämskudde, dunkel belysning och rödvin för att att jag ska våga läsa min egen novell. 😀

 6. Ginny skriver:

  Tackar! 🙂

 7. Ronnie skriver:

  Malin the angry writer
  Det hjälper att säga ifrån ibland. Bra Och grattis till att ha kommit med i boken om än under synonym

 8. Maria E. skriver:

  Hej Malin!
  Jag glömde skriva det, men igår frossade jag i dina recensioner. Underbart! Särskilt kul var det att jämföra böcker vi båda läst. Och bra rutet ang erotikboken.
  Ha det fint!

 9. Pingback: Året 2011, ett år av nya möten och stora beslut | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s