”Alla får ligga”, Henrik Fexeus

Jag har inte läst något av Henrik Fexeus tidigare men har hört mycket gott om honom, så jag hade en ganska bra känsla redan innan jag läste, och den visade sig stämma. Det är en humoristisk men konkret bok, vars innehåll antagligen stämmer väl med hur vi människor interagerar med varandra. Visst var det något besvärligt att läsa alla hans ”så här ska man inte göra” och inse att, oj, är det inte precis så jag brukar göra?

Fexeus skriver jättebra och det är (ursäkta klyschan) ett rent nöje att läsa ”Alla får ligga”. Kapitlen är korta och boken lämpar sig alldeles utmärkt att läsa i reklampauser, på bussen eller i andra sammanhang där man inte har så lång tid på sig men ändå hinner läsa några sidor då och då.

Jag är lite kluven över var jag ska kategorisera den här boken. Är det skönlitteratur? Eller är det fack? (Fuck?) Henrik Fexeus känns pålitlig och kunnig, och det är gott om smygsam teori som bidrar till att alla hans råd ger ett verkligt intryck, inte bara som att han flummar runt och säger vad han tror och tycker. Helt enkelt väldigt lite utrymme för tveksamhet, utan snarare nedstamp i form av så här är det. Även om det precis som i tysk grammatik alltid finns ett eller annat undantag. Det enda lilla minus jag kan finna med innehållet är att det i slutet börjar bli lite upprepningar av tips som jag i alla fall inbillar mig att jag redan har läst.

Antagligen borde jag läsa boken en gång i månaden för att inte förtränga dess innehåll, men vem vet, kanske det vore värt det. Så, får man ligghjälp av den här boken? Ja, det vill jag påstå. Nu har jag visserligen inte testat något av dessa 168 tips som han ger, men jag är övertygad om att det när jag väl bestämmer mig för att göra det kommer att ge betydligt bättre resultat än om jag fortsatt som tidigare och, ja ni vet, gjort allt det där som man inte ska göra. Och den är även intressant för den som har status: In a relationship, för Fexeus berättar om hur människor fungerar, och jag är övertygad om att mycket av detta kan användas när man träffar nya människor som man kanske inte nödvändigtvis vill ligga med, men ändå göra ett gott intryck på.

För övrigt betydligt bättre och mer underhållande än ”Spelet” av Neil Strauss.

Läs!

(10/10)

Andra bokbloggare om ”Alla får ligga”:
Hittar ingen! Om vet någon, så länka gärna!

Detta inlägg publicerades i 2011, Betyg 9-10, Bokrecension, Facklitteratur, Humor, Månpocket, Presentbok, Reklampausbok, Relationer. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till ”Alla får ligga”, Henrik Fexeus

  1. skönt att ha korta kapitel ibland

  2. Fia Filur skriver:

    Fucklitteratur är en genre jag tycker det borde satsas mer på 🙂

  3. Pingback: Året 2011, ett år av nya möten och stora beslut | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

  4. Pingback: 10 svenska favoriter i modern tid | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

  5. Pingback: Heja Sverige! | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s