”Den snälla företagaren”, Jenny Forsberg

Kunskapsgirig och vetarvillig som jag är har jag läst ett flertal böcker om företagande i stort och smått. Innehållet brukar ofta vara hyfsat likadant, det talas om vikten av mål, inställning och marknadsföring.

Det som skiljer ”Den snälla företagaren” gentemot liknande böcker är att Jenny Forsberg skriver om alla frågeställningar utifrån ett snällt perspektiv. Man ska givetvis vara snäll mot sina kunder men också mot sina konkurrenter och framförallt ska man vara snäll mot sig själv.

Sådant som ”ÄLSKA-metoden” i kombination med bokens utseende och utformning gör att boken känns väldigt inriktad på nyföretagande kvinnor. Den är lite för gulligull för mig och övningarna är en aning för många. Samtidigt finns här många tips att ta till sig och mycket inspiration att hämta så läsvärd tycker jag absolut att den är. För den något mer erfarne företagaren blir det en del repetition, men repetition är som vi alla vet sällan något negativt. Exemplen som används är ofta bra och ger stor förståelse för vilka negativa respektive positiva inverkningar ett visst beslut kan få.

(6/10)

Andra bokbloggare om ”Den snälla företagaren”:
Boksidan

Detta inlägg publicerades i 2011, Övriga förlag, Betyg 4-6, Bokrecension, Facklitteratur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s