”Drama queens: I ett liv nära dig”, Lina Forss m.fl

Jag brukar alltid ha lite svårt för novellsamlingar men har aldrig riktigt förstått varför, förrän nu. Precis när jag börjat läsa Lina Forss bidrag till den här novellsamlingen kom jag på mig själv med att suckande tänka ”äh. Nu är den ju slut snart”. Som att texten tar slut innan jag knappt hunnit börja, och för en del av novellerna, däribland Lina Forss, känns det precis så.

En novell handlar om grannsämja och vad en katt kan ställa till med. En novell kände jag genast att den inte var något för mig, Moa Herngrens bidrag är obehagligt bra och något igenkännande, Lina Forss briljerar som alltid och Anna Jansson tar upp det otäcka ämnet kring att bli oskyldigt anklagad för barnmisshandel.

Det bästa med att läsa texter av olika författare i samma bok är inte nödvändigtvis den läsupplevelsen som kommer precis där och då, men att det är en väldigt bra möjlighet för att finna ny läsning. Efter att ha läst ”Drama Queens: I ett liv nära dig” har jag blivit mycket nyfiken på att läsa både Moa Herngren och Anna Jansson. Deras noveller, tillsammans med Lina Forss, hade jag gärna läst mer av, det vill säga en hel roman. Eller flera.

(6/10)

Andra bokbloggare om ”Drama queens: I ett liv nära dig”:
Ordblogg Expedition

Detta inlägg publicerades i 2011, Betyg 4-6, Bokrecension, Relationer. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Drama queens: I ett liv nära dig”, Lina Forss m.fl

  1. Lina skriver:

    Åh Malin, tack:) Nu ryser jag av glädje och välbehag. Känns som om du säger att jag går åt rätt håll. Vet du vilken ynnest det är att ha någon som du läsa allt av någon som jag? Tacksamt rörd. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s