”Om jag var din hemmafru”, Lotta Lundgren

Det talades mycket om den här boken, fick frågor om jag läst ”Om jag var din hemmafru”. Det hade jag inte. Vad är det? frågade jag. Typ en kokbok, svarade alla. Läser man en kokbok? tänkte jag. Tills nu.

Jag har träffat många människor som har mindre personlighet än vad den här boken har. Brevkorrespondensen i början är måhända inte äkta, men ändå oh så roliga. Och de speglar tonen i resten av boken på ett fantastiskt sätt. Jag har faktiskt läst de sidorna flera gånger, och alltid fnissat. Det är humor.

Bilderna är råa, snygga, sexiga och sensuella. Ja, du läste rätt. Det här är inte bara en kokbok med personlighet, det är dessutom en kokbok med en sexig personlighet. Som har 66 recept. Bilden som finns på sida 69 (Hm, sammanträffande?) och porträtterar vattenmelonsallad med fänkål och granatäpple får det verkligen att vattnas i munnen på mig (ursäkta det fåniga uttrycket, men det är precis så det är!).

Jag har bläddrat i boken minst fem gånger, men hittar ändå något nytt hela tiden. Som ingressen till receptet Citronbakad fisk med tomat och basilika där det står så här:
”Det här är dessvärre en av de rätter som är svårast att laga med kärlek. Inte för att receptet inte förtjänar det. Utan för att man knappt hinner börja förrän maten är klar.”

Men ingen recension av en kokbok utan att ha testat recept, givetvis. Så jag lagade lasagne. Något skeptisk stod jag och mixade aubergine, persilja och en massa andra gröna grejer och en del grejer som borde ha varit med i blandningen var det av en eller annan anledning inte (=jag hade glömt köpa). Det blev jättegott ändå. Trots att jag ändrat lite, och för mig är det så riktigt bra recept ska vara. Jag kan inte ha ett recept som inte har några förändringsmarginaler, det måste finnas utrymme för att … missa lite. Och den här boken tillåter sådant.

Utöver det blir jag otroligt nyfiken på den här Lundgren. Vem är hon? Vad gör hon? Jag vill ha mer!

(10/10)

Andra bokbloggare om ”Om jag var din hemmafru”:
BookyDarling
Bjäre Bokhandel

—-

Adlibris
Bokus

Detta inlägg publicerades i 2011, Betyg 9-10, Bokrecension, Mat, Norstedts, Presentbok. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Om jag var din hemmafru”, Lotta Lundgren

 1. Lina skriver:

  Sover du aldrig Malin?

  Läser dig påå dubbelt vis, för att få veta vad du tycker men också för att du skriver så otroligt snyggt och ballt. Kram!

  • malinthewriter skriver:

   Klart att jag sover. Jag sover nog ganska mycket till och med, brukar sova när jag är trött. Annars får jag ändå inget gjort. 🙂 Låter bra det Lina 😉

 2. Pingback: Som en hemmafru | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

 3. Pingback: 10 svenska favoriter i modern tid | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

 4. Pingback: Heja Sverige! | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

 5. Pingback: Bästa kokboken till bästa priset | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s