Tips på bra biografier

Fick en fråga häromveckan om jag hade något tips på bra verklighetsbaserade böcker. Det är ju ofta så att i biografier händer det ibland att språket inte lever upp till handlingen, men de fall det stämmer in på nedan nämnda titlar tycker jag det är helt ok. Böckerna är läsvärda ändå. Och tips det har jag givetvis då biografier är en av mina absoluta favoritgenrer, så här kommer några av mina favoriter:

En tillräckligt vacker dag för att dö”, Jeanette Lindblad. Om en tuff kvinna som hamnar hos fel man i Brasilien. Resor och fester fick ge vika för misshandel och maffian.
Det ska bli ett sant nöje att döda dig”, Magdalena Graaf. Om hustrumisshandel.
Att älska som en porrstjärna”, Jenna Jameson & Neil Strauss. Ett otroligt fängslande människoöde. Boken är svår att lägga ifrån sig, och den är dessutom mycket bra skriven.
Det du inte såg”, Patrik Sjöberg & Markus Luttman. Om pedofili och en otrolig friidrottskarriär i en märklig men ordentligt intresseväckande kombination.

Och några till som finns recenserade i bloggen …
14 år till salu”, Caroline Engvall
Jag är Ozzy”, Ozzy Osbourne
Jag vägrar dö nyfiken”, Babben Larsson
En blomma i Afrikas öken”, Waris Dirie

Vill man läsa ännu mer om biografier i min blogg kan man kika in här, så finner man alla recensioner inom biografigenren på löpande band 🙂

Detta inlägg publicerades i Läsande. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Tips på bra biografier

 1. Linda Mpili skriver:

  Är Graafs verkligen bra? Men kan tänka mig att Jennas är det…

  • malinthewriter skriver:

   Det är ett bra tag sen jag läste den, men gillade den mycket! Språket minns jag inte så det var väl kanske inte så bra, men hon hade verkligen en hemsk story. Den är rätt tunn också, så lättläst i det avseendet.

   Jennas är grym! Alla (2) kompisar som jag tvingat på den har läst ut den på bara ett par dagar, och den är TJOCK! (Den tredje som jag lånade ut till lämnade tillbaka den oläst, på grund av framsidan vill jag tro :P. Och den fjärde lämnade aldrig tillbaka den överhuvudtaget …)

 2. malinthewriter skriver:

  Ser ju redan att jag glömt skriva in ”En geishas memoarer” … Längesen jag läste den, men minns fortfarande att den var superbra! Inte för inte att den ofta är med över boklistor liknande världens bästa böcker …

  (Och kom gärna med egna tips! Vilka är era favoriter?)

 3. Mats Karlström skriver:

  ”Jag är oskyldig” av Olle Möller. Läste den som tonåring. Olle Möller satt fängslad i ungefär 20 år, om jag minns rätt, för ett brott han hela tiden hävdade att han var oskyldig till. Om så är fallet vet jag inte men boken gjorde ett djupt intryck på mig.

 4. marienil skriver:

  Och ett annat tips är förstås Även tystnaden har ett slut av Ingrid Betancourt. Den gick bara inte att lägga ifrån sig…

 5. Johan Lindback skriver:

  ”På liv och död – historien om Micke Dubois” av Gitte Nilsson och Niklas Bodell tycker jag är en riktigt bra bok. Den är relativt kort, och språket är enkelt och okomplicerat, men den tar upp ett väldigt viktigt tema (psykisk ohälsa) på ett bra och tydligt sätt. Finns att låna som e-bok genom elib.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s