”Ju fortare jag går, desto mindre är jag”, Kjersti Annesdatter Skomvold

 

Många bara säger att den här är så himla underbar. Själv tycker jag mest den var så himla … seg. Händelselös. Visst är den fint skriven, och visst finns det säkert mycket att hämta om man gärna läser om sorgligt vardagsliv dag efter dag. Men kanske jag läst den vid fel tidpunkt? Typiskt mig att börja tänka så, att det antagligen är något hos mig som inte stämmer för det kan ju omöjligt vara så att jag inte orkar läsa färdigt en bok som dessutom tilldelats ett debutantpris?

Ju fortare jag går, desto mindre är jag” handlar om Mathea, en ensam kvinna som inte umgås med någon annan än sin make. Även om det inte händer just någonting finns det ändå en hög igenkänningsfaktor vid flera scener i boken. Som när Mathea ska be pojken i kassan öppna syltburken eftersom hon inte kan få upp den själv. Såklart vågar hon inte.

Men nej. Det här är ingen bok för mig.

3/10

Andra bokbloggare om ”Ju fortare jag går, desto mindre är jag”:
Breakfast bookclub
Fiktiviteter
—-

Boken finns bland annat hos Adlibris och Bokus.

Många bara säger att den här är så himla underbar. Själv tycker jag mest den var så himla … seg. Händelselös. Visst är den fint skriven, och visst finns det säkert mycket att hämta om man gärna läser om sorgligt vardagsliv dag efter dag. Men kanske jag läst den vid fel tidpunkt? Typiskt mig att börja tänka så, att det antagligen är något hos mig som inte stämmer för det kan ju omöjligt vara så att jag inte orkar läsa färdigt en bok som dessutom tilldelats ett debutantpris?

”Ju fortare jag går, desto mindre är jag” handlar om Mathea, en ensam kvinna som inte umgås med någon annan än sin make. Även om det inte händer just någonting finns det ändå en hög igenkänningsfaktor vid flera scener i boken. Som när Mathea ska be pojken i kassan öppna syltburken eftersom hon inte kan få upp den själv. Såklart vågar hon inte.

Men nej. Det här är ingen bok för mig.

Detta inlägg publicerades i 2011, Betyg 1-3, Bokrecension, Debut, Ej utläst, Gilla böcker. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s