”Kriget är slut”, Morgan Alling

Morgan Alling tilldelades en stor del av mitt hjärta när han så öppet berättade om sin barndom i Sommarradion i P1. Efter det fick han, inte helt oväntat, påringningar från flera förlag angående en bok. Och här är den nu.

I ”Kriget är slut” berättar Morgan Alling detaljerat om sin barndom, om den sorgliga men ändå på något sätt härliga tiden med sin alkoholiserade mor. Om hur han slets ifrån henne och hamnade hos olika fosterfamiljer där han lurades och misshandlades vilket får en att undra hur ett enda barn kan stöta på flera otroligt osympatiska människor efter varandra.

 – Sluta nu, säger hon lugnt. Morgan, du verkar ha en skada i huvudet och det är därför som du är så jobbig. Jag ringde socialen för att höra varför de inte har berättat det för oss.

Är jag jobbig? Det är ju Liselotte som är jobbig.

– Socialen berättade att du blev tappad i gatan när du var liten, fortsätter Ulrika.

Det enda problemet jag egentligen har med den här boken är att den är skriven likadant, rakt igenom. Det känns ganska ofta som om Morgan skrivit vad han tror han tänkte i vissa situationer i sin barndom, eftersom det passar väl ihop med den han blivit som vuxen. Förvisso kanske han minns mycket, men det är lite för mycket detaljerade tankar som mer stör än gör.

Men det är helt klart en läsvärd bok om hur man kan lyckas trots att allt under uppväxten talar emot det. Och jo, jag blev även lite, lite mer kär i den här Morgan Alling.

(7/10)

Andra bokbloggare om ”Kriget är slut”:
Bokfetischist
Boksidan
Boktoka
Bokstunder

———————
”Kriget är slut” finns bland annat hos Adlibris och Bokus.

Detta inlägg publicerades i 2011, Betyg 7-8, Biografi, Bokrecension, Bonniers, Debut. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s