”New York-trilogin”, Paul Auster

Den första delen var smått magisk, det måste jag delge. Jag kunde inte riktigt slita mig från läsningen, samtidigt som jag var noga med att sluta läsa när jag blev för trött. För jag ville ju absolut inte missa något av deckarmystiken. Den andra delen kom jag aldrig riktigt in i och det främst av två anledningar. Den första för att jag när jag läser någon typ av novellsamling alltid funderar huruvida novellerna hänger ihop, trots att de är … enskilda noveller. Jag blir störd. Det andra var att alla namnen i den andra novellen hänvisade till färger; White, Blue, Black, Green och så vidare. För mig gav det ett sagolikt uttryck, men inte sagolikt som i något fantastiskt, utan som en fabel. Det kändes som en saga som man berättar för barn. Den tredje delen kommer jag knappt ihåg vad den handlade om (det är ungefär en månad sedan boken blev utläst), men jag minns att den i alla fall var bättre än tvåan.

Någon mer nyanserad utmejsling blir det inte då det är några veckor sedan boken blev utläst, och även för att den inte direkt var varken tillräckligt bra eller tillräckligt dålig för att ge upphov till en massa tankar. Men den första delen gillade jag skarpt. Önskade bara att det fortsatt i samma stil.

(5/10)

(Återkommer med länkar. Kanske)

Detta inlägg publicerades i 2011, Betyg 4-6, Bokrecension, Klassiker, Norstedts. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”New York-trilogin”, Paul Auster

  1. Maria Lindén skriver:

    Håller med, tyckte väldigt mycket om den första så blev väldigt besviken på de andra.

  2. Duktiga tjejen skriver:

    Jag blev faktiskt besviken på boken, men det var rätt många år sedan jag läste den nu… Älskade däremot Illusionernas Bok, mycket bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s