Bokmässan 1980: Innan starten del 2

Verksamheten som Bertil drog igång skulle tillhandahålla fortbildning till bibliotekspersonal samt utrustning till biblioteken. Allt gick som vanligt snabbt när Bertil var i farten. Företaget fick namnet Nordisk biblioteksutveckling.

”Mest uppmärksamhet tilldrog sig den charmkurs som Bordisk Biblioteksutveckling arrangerade. Det var samma charmkurs som Jan Carlzon på SAS sett till att skola in sina flygvärdinnor och övrig personal i.”

Insändarsidorna i branschpress fylldes med förfäran.
——-

Ovanstående information är hämtat ur Boken om Bokmässan s.17-18, skriven av Ulf Roosvald. Jag tänkte att vi inför Bokmässan 2011 ska få lite bättre koll på vad det egentligen är för berättelse som ligger bakom denna fantastiska fest. Efter att ha besökt Bokmässans bakgård i februari (kan läsas om det här och här) och träffat bland annat Bertil Falck själv, kan man inte bli annat än totalt fascinerad. Och inspirerad.

Detta inlägg publicerades i Bokmässa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s