Copy paste, eller länka?

Fick en förfrågan om att börja blogga hos en dagstidning här uppe i vackra Norrland, och som vanligt kan jag inte tacka nej till sådana roliga och spännande uppdrag. Och varför skulle jag det, förresten?

Nå. Jag kommer (tadaa) mest att blogga om detsamma som det skrivs om här, så jag undrar vilket som är bäst: Att ha samma inlägg både här och på tidningens webbsida, eller att bara länka till inlägget här så får man läsa i den andra bloggen om det låter intressant?

Jag vet vad jag nog föredrar, men vad tycker ni? 🙂

Detta inlägg publicerades i Skrivande. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Copy paste, eller länka?

 1. Sue skriver:

  Hitta en funktion som gör copy/paste automagiskt. Tycker inte om länkar, vill ha det på ”rätt” ställe lixom 🙂 Men jag kommer läsa vad du skriver oavsett var det hamnar!

 2. Johan Lindback skriver:

  Kan bara hålla med Sue. Men samtidigt förstår jag att du helst av allt vill locka läsarna hit, så det där är ju ett dilemma. Men jag tycker att du ska köra med copy/paste istället för att länka (vilket kanske inte vore helt snällt mot tidningen som håller i det hela…) Eftersom dina inlägg är så pass intressanta kommer folk ändå att intressera sig för din hemsida, så det borde inte vara några problem 🙂

  (Är det Arvidsjaurs Allehanda eller Arjeplogsexpressen som är den lycklige…?) 😉

 3. Annika skriver:

  Allra bäst vore naturligtvis om du kunde skriva unika blogginlägg för tidningen, men jag har förstått att det är vanligt att kopiera och publicera på olika sajter.

  • malinthewriter skriver:

   Jag är inte något stort fan av det, så jag kommer antagligen att länka från den här bloggen ibland till den andra. Kopiera texter till olika ställen tycker jag verkligen är trååkigt … så antagligen skriver jag olika inlägg här och där (vilket jag tänkt hela tiden), och länkar kanske ibland. Men absolut inte jämt. Vill ju inte omvandlas till nån länkblogg … 😉

 4. Linda Mpili skriver:

  Nej inte copy pasta. UNIKA! Länka.

  och fan vad kul!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s