Lejonet Christian

Imorse såg jag en repris av dokumentären om lejonet Christian. En fantastisk berättelse som tar sin början i 1960-talets början, där vilda djur såldes på stora köpcentret Harrods och leoparder kunde ses kopplade på gatan som vilken golden retriever som helst. Två kompisar som ursprungligen kom från Australien fick syn på ett par lejonungar som annonserades ut i tidningen, och slutligen fick de hem den då ganska lilla Christian. Det är en fantastisk berättelse som verkligen ändrat definitionen av begreppet vilda djur.

Fram till 2005 var den här berättelse ganska okänd, men efter att en tjej lagt upp det här klippet på YouTube har det blivit både dokumentär och bok. Den omtalade återföreningen mellan människorna och lejonet har setts över 50 miljoner gånger, och själv har jag nog gråtit varenda gång jag tittat på det.

Det finns även en bok som i Sverige är utgiven av Bokförlaget Forum, och boken har titeln ”Vårt lejon Christian”. Jag har ännu inte läst den, men kommer att beställa den mycket, mycket snart. Med en sådan fascinerande historia, och djurälskare som jag är, kommer jag säkert att gilla den.

Detta inlägg publicerades i Läsande. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lejonet Christian

  1. Angelika skriver:

    Åh, detta har jag missat, men nu blev jag nyfiken på boken 🙂

  2. Åh, jag har sett klippet flera gånger och tycker att det är lika sorgligt/rörande varje gång. Dock vet jag inte om jag blir så sugen på boken, är den bra tror du…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s