Mina bokmässor

Första bokmässan: 2008
Varför? Hade praktik hos ett bokförlag som undrade om jag ville följa med.
Gjorde: Stod i monter, vilket var väldigt roligt men jag var ju så trött på kvällarna att jag knappt orkade ringa hem och prata. Har även stått i deras monter de två senaste åren, men i år blir det annorlunda 🙂
Hade problem med: Att hitta i gångarna, vilket ju var lite frustrerande om nån bad mig hämta kaffe en gång bort och jag irrade runt i typ tjugo minuter … Jo, just det. Det här var ju det ingående problemet, men det låtsas vi inte om …
Otrevligaste kunden: En antikarie som var arg på förlaget på grund av ett inköp han gjort (senare visade det sig dock att han gjort fel), och givetvis gick han på praktikanten som inte visste något, så när han sa ”Vet du vad jag tycker om er? Ni är ena riktiga skitstövlar, det är vad ni är!” så trodde ju jag att han skämtade, att han kände någon i montern. Men nä. Så var det visst inte.
Trevligaste kunden: En kille som köpte tre böcker vid tre olika tillfällen när han egentligen ville bjuda in mig till mingel i deras monter, men han vågade inte fråga de två första gångerna …
Åt: Uppe hos Fälth & Hässler m.fl. Något för god mat för att hastigt sitta ner och skeppa i sig. Förra året var det jultema vilket innebar att det serverades julmat i fyra dagar.
Mest överraskande: När jag jagade ett par boktjuvar i pensionärsåldern. Vilket äventyr!
Mest överraskande 2: Att det verkar vara så mycket mingel och fest överallt.
Största missen: Ja, det var ju det där med nya skor … men jag skyller på att jag råkade fräta upp mina gamla.
Mest överraskande montern: Hittade en monter med en massa fina julgrejer. Handlade för flera, flera hundra :O
Kändisar: Överallt! Bob Hansson, Lasse Åberg, Thomas Bodström, Per Morberg, Skavlan, Unni Drougge, Leif Pagrotsky m.fl, m.fl, m.fl! Fick även tillsägelse av Leif Mannerström att jag hade för lite senapssås på laxen …
Om förra årets bokmässa: Har jag skrivit en del här.
Seminarier: Har inte varit på ett enda, märkligt nog. Bara sett en del småseminarier utanför mässhallarna då jag jobbat och inte kunnat vara borta längre stunder (och inte riktigt planera innan).

Nej, nu måste jag återgå till att planera och göra det sista. Åker ju neråt med tåget redan imorgon! Känns konstigt att det är dags nu efter så lång väntan.

Detta inlägg publicerades i Bokmässa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s