Fynden från bokmässan + vilka böcker ska följa med på semester?

imageHär finns mina böcker som följde med hem från Bokmässan, och jag funderar nu vilka som ska få följa med på en veckas semester. Ovan: Kristina Svenssons har jag redan läst, och Henrik Lange tycker jag ju är underbar! Dock är den ju serier och därmed snabbläst så jag vet inte om den får stanna av den anledningen.

image

GW har jag snart läst ut, så den får stanna hemma. Både ”Cirkeln” och Vargas Llosa har jag hört mycket gott om, men båda är ju så himlans tunga! Vet inte om jag orkar hålla upp ”Cirkeln” vid poolen, men jag tror det är den av dessa två som ligger bäst till …

image

Av dessa tre är Peter Stamm aktuell då jag hörde så mycket gott om ”Sju år” under Bokmässan. Tänkte dock eventuellt hinna läsa några sidor i alla böcker för att se så det inte börjar typ katastrof … (nej jag har inga dåliga erfarenheter av sånt eh)

image

Lars Rambe kommer inte att följa med då jag inte läst ”Spåren på bryggan” ännu. Ville köpa den signerad på Bokmässan, men då hade den tagit slut när jag äntligen tog tag i shoppningen! Safran Foer har jag hört mycket bra om, ”Tokyo natt” vill jag minnas att det talades en del om för nåt år sedan.

image

Jag är ju förtjust i första boken jag läste av Voors men inte hennes nyaste. Just ”Smultronbett” säger många är hennes bästa, så kanske den får följa med. Har fortfarande inte läst något av Zadie Smith (har ”Vita tänder” oläst i bokhyllan”, och tycker det vore lite kul att ligga vid poolen och läsa om Antarktis …

image

Jaha … och så avslutningsvis den enda av ovanstående böcker som ej inhandlats på Bokmässan, men ändå är den enda som garanterat åker med i bagaget. Intalar mig att jag kommer att läsa den på flyget … right.

Så, vilka böcker tycker ni jag bör ta med respektive lämna hemma? Har även funderationer på att köpa ”Niceville” imorgon för att kunna se filmen sedan. 🙂

Detta inlägg publicerades i Läsande, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s