Synonymer till sinnessjukt?

På Bokmässan beklagade sig en vän till mig över att hon använt ordet sinnessjukt ungefär 25 gånger under dagen. Hon förstod inte varför och jag gratulerade till att hon åter blivit tonåring …

Emellertid. Jag lovade att jag skulle ge henne en lista över synonymer till ordet sinnessjukt. Det gick givetvis inte mer än två timmar innan jag glömt vilket ord det nu var hon sa så ofta, men nu fick jag precis följande sms: ”Goddag. Idag har jag sagt sinnessjukt säkert tio gånger. Inte utan anledning men ändå. När får jag en lista? Brådskande.”

Så, kan vi hjälpa Lena nu? Alla förslag välkomnas!

Detta inlägg publicerades i Språk. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Synonymer till sinnessjukt?

  1. Sofie skriver:

    Crazy, tokigt, knäppt, knasigt, mental (med engelskt uttal), rubbat… Om det mer är ett förstärkningsord hon är ute efter och inte just något som är kopplat till betydelsen sinnessjukt, då finns ju alternativen absurt och osunt, mm.

  2. enligt O skriver:

    Kör fullständigt galet, det måste väl räknas som sinnessjukt. Eller hejdlöst, det känns lite sötare på något vis.

  3. ordforradet skriver:

    Kokkobello är en favorit från barndomen 🙂 Annars tycker jag vrickad eller varför inte långsam i huvudet står sig bra.

  4. kokkobello! haha, det hade jag glömt av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s