”Kär lek?” blir e-bok!

Idag har jag beslutat att ta tag i det här med att göra e-bok av ”Kär lek?”. Jag har vet inte hur man gör, förstår inte vad folk menar med att göra ePub och inte glömma validering och så vidare och så vidare, men jag gör som jag brukar göra: Tar ett steg i taget. Kanske det visar sig att jag inte klarar alla steg själv, men jag är ju envis och gillar det här med att kunna på egen hand, så vi får väl se.

Det allra första steget blir i alla fall att läsa ”Kär lek?” igen, ändra lite korrekturmissar. Herregud. Jag har inte läst den sen juni. Det är galet. Och inte kan jag påstå att jag längtar efter att läsa den igen, men what the … Let’s get it started ey.

Detta inlägg publicerades i Kär lek?. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Kär lek?” blir e-bok!

 1. Johan Lindback skriver:

  Det är inte alls lika svårt som det låter! I det här inlägget står det mesta man behöver veta: http://bookiecookiez.wordpress.com/2011/09/19/att-skapa-en-e-bok-i-sigil/
  Validering gör man för att kontrollera att det inte finns några felaktigheter i filen (låter mer komplicerat än det är).

  • malinthewriter skriver:

   Precis vad jag tänkt också =) Ska kolla in länken när jag läst igenom boken och ska börja göra e-boken på riktigt. Tänkte att validering var nåt sånt eftersom man ska validera html också när man gör hemsidor 🙂 Tack! (Tror förresten jag läst det där inlägget förr, men ska läsa det igen 🙂 )

 2. Annika Bengtsson skriver:

  Jag visste inte heller vad validering är, men tack vare Johan Lindback fick jag besked. Tackar så mycket. Nu ska jag också ta itu med att göra en och annan ebok.

 3. Zachan skriver:

  Vi funderar också på det där med e-böcker på förlaget. Elib och Publit är tips på sidor och tjänster. Vi funderar på att göra filerna själva men Publit säger att det är svårt och att det ofta kan bli fel på olika läsplattor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s