”Sju jävligt långa dagar”, Jonathan Tropper

När Judds fru fyller trettiofyra kommer han hem tidigare för att överraska henne, och överraskad blir både hon och Judds chef. Detta kombinerat med en shiva för Judds nyligen bortgångne far är huvudhandlingen i ”Sju jävligt långa dagar”. En shiva innebär att Judd måste spendera en sorgevecka tillsammans med sin familj, och jag gillar sceneriet, idén och många gånger även handlingen.

Jag känner verkligen för Judd, förstår mig på hans fru, tycker hans mamma är häftig, ser Wade glasklart framför mig och gillar den där Penny även om hon är en aning för kliché och väntad i en sådan här bok. Men förutom dessa har Judd jag vet inte hur många syskon med respektive som egentligen finns i huset, och då det dessutom kommer besök varenda dag blir det alldeles för rörigt stundtals. Det dyker även upp för mig ganska meningslösa stycken och olika typer av bakgrundsinformation rätt så ofta. Det står på bokens baksida att det är en ”dysfunktionell familj i ett tragikomiskt relationsdrama”, vilket verkligen stämmer men det blir för mycket, det blir lite för mycket för att kännas i närheten av trovärdigt.

Förutom det så gillar jag Troppers språk och imponeras av hans kunnighet att skriva om snusk utan att det blir helt platt. Det var faktiskt ganska mycket sex i boken, nu när jag tänker efter.

Det är en rolig bok!

(6/10)

Andra om boken:
Doras bokprat
Boktipset
Bokberoende
Hyllan

————

Finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Detta inlägg publicerades i 2011, Betyg 4-6, Bokrecension, Gilla böcker, Humor, Relationer. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Sju jävligt långa dagar”, Jonathan Tropper

 1. Malin skriver:

  Å va sugen jag blev på att läsa! Får önska mig tid av tomten 🙂

  • malinthewriter skriver:

   Gör det! 🙂 Annars kanske du kan testa att önska från Gilla Böcker. Du bloggar ju ändå ganska mycket om böcker så det är nog inte helt omöjligt att de vill skicka en till dig!

 2. Ulrika skriver:

  Nästan mot min vilja blev jag förtjust i denna bok 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s