November är en dyster månad

Status: November är en dyster månad, jag känner det nu. Det är en månad som jag glömmer bort varje år, och plötsligt är den bara här, gör det extra svårt att kliva upp, gör det omöjligt att se glada färger i ett landskap där färgerna sedan sommaren totalt mattats av, domnat bort. Det är svårt, jag erkänner det. Jag har tagit in en del julbelysning vilket hjälper när mörkret kommer alltför snabbt och det känns som natt trots att klockan knappt är fyra. Men fram till dess: Grått. Alldeles grått.

Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till November är en dyster månad

 1. Andrea skriver:

  Helt otippat tipsar jag om en barnbok att läsa i november: ”Stackars Pettson” av Sven Nordqvist. Om hur grå och trist senhösten kan vara, men också med ett riktigt filosofiskt stycke om skönheten i allt det grå. En bok att läsa och sedan gå ut i skogen, hur gråmulet det än är.

 2. BokDjungeln skriver:

  Håller med, är inte vidare förtjust i novembers grådisiga väder, men eftersom jag är en jultok av stora mått brukar jag härda ut och längta efter glöggdoft, lussekatter och värmeljus. Härligt! Däremot är jag inte ett större fan av januari och februari…USCH!

  • malinthewriter skriver:

   Jaa jag har redan pyntat en del, satt upp lite belysning och så. Det hjälper mycket att lysa upp när det blivit mörkt.

   Januari och februari tänker vi helst inte på ännu 😉

 3. michaelaberglund skriver:

  Håller helt med dig, det är så grått så grått! Trist och mörkt är det.
  Jag tänder massa ljus direkt när jag kommer hem. Har flera lyktor stående på golvet runt i lägenheten. Enda gången det är lite mysigt att det faktiskt är så mörkt…:(

 4. Zachan skriver:

  Jag verkar helt totalt glömt bort denna månad också. Intalar mig att det är Skånes fel. För så HÄR grått brukat det väl ändå inte vara i Mellansverige? 😦 Det minns jag i alla fall inte från förra året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s