Hur pigg blir man av kaffe?

Status: Fikade igår med mysiga vänner, drack hemmagjord Kaffe latte vanlig och för första gången någonsin fick jag säga ”tack för kaffet” när jag gick. Jag dricker aldrig kaffe, tycker inte det är gott, förutom den där hon gjorde. Efter att ha varit trött hela dagen borde jag ha somnat strax efter Bonde söker fru, men nej. Det gjorde jag inte. Hade en rolig dialog med Katerina Janouch via Twitter, jag blev jättepigg, tittade på Kvällsöppet och twittrade om djuraktivism och en tweet hamnade i teverutan. Tre sekunder senare ringde pappa och undrade om jag såg på teve. Klockan tre låg jag fortfarande vaken, funderade på om man kan bli så pigg av lite kaffe eller om det var något annat, för det var liksom inte att jag hade svårt att somna, jag var verkligen pigg. Ville inte läsa, kliva upp, funderade på att julpynta men det slutade med att jag kollade på Mystic River istället. För det är ju en sådan bra godnattsaga, eh?

Vaknade trött som ett as, grått ute, grått inne, längtar tills det börjar mörkna så julbelysningen kommer till sin rätt. Har läst bokmanus, skrivit projektrapport och letat efter stora kuvert som jag såg förra veckan men som nu är spårlöst borta. Så är det alltid när jag ska posta viktigt brev. Det slutar med att jag inte hittar kuvert och köper nya, varje gång. Jag ska ut på stan en sväng, köpa kuvert, köpa färgpatroner, posta bok, köpa vinglas. Säger till mig själv att inte vara så kräsen, för jag behöver verkligen nya vinglas. Spela roll om de inte är så annorlunda eller överfina.

Problemet är ju bara att jag gillar när saker är annorlunda och överfina. Hm.

Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hur pigg blir man av kaffe?

  1. BokDjungeln skriver:

    Jag kan inte dricka kaffe efter klockan sju på kvällen, då blir jag alldeles för speedad vid sängdags. Myrorna i benen blir galna och det går helt enkelt inte att sova. Man ska helt enkelt inte underskatta kraften….:-)

  2. Fia Filur skriver:

    Har länge funderat på samma sak, hur pigg blir man egentligen? Har aldrig druckit kaffe, men det hade ju varit trevligt att bli lite pigg för omväxlings skull!

    Klart du ska ha annorlunda och överfina saker! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s