”Mirakel”, Renate Nedregård

”Mirakel” är en ungdomsroman om Rakel, som från att ha varit en anonym körsångerska i Ten Sing blir uttagen till Idol och därefter turnerar runt hela världen. Det är en ganska bra skildring av fenomenet med att bli känd och vilka följder det kan få, att synas på löpsedlar och bli inbjuden på de största festerna inte per automatik bjuder på lycka. Den delen gillar jag med boken, även om det kunde ha varit lite djupare.

Jag gillar Renate Nedregårds sätt att skriva, men tycker ändå att storyn är lite väl tunn. Något som också är tunt är materialet överlag och jag har läst på flera håll att människor har sträckläst den här boken, men med stort typsnitt, en aning (för mig) för långt radavstånd och breda marginaler blir det 189 lättlästa sidor oavsett om det är bra eller ej.

”Mirakel” känns verkligen som en ungdomsbok riktad till yngre ungdomar och inte till unga vuxna. En bra bok att ge till någon för att uppmuntra läsning, för jag tror säkert att yngre tjejer blir fängslade av handlingen och det lättlästa språket.

(5/10)

Detta inlägg publicerades i 2011, Betyg 4-6, Bokrecension, Gilla böcker, Ungdom. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s