Kreativitet

Jag älskar rubriken till den här artikeln med temat kreativitet, verkligen älskar.

”Man måste verkligen vilja ta in något nytt.”

Ofta hör jag människor säga att de vill skriva en bok, men att de inte har något att skriva om. På samma sätt som många inte förstår var jag får alla mina idéer ifrån, kan jag ha svårt att förstå hur man inte kan ha några idéer alls. Liksom, hur kan man inte ha det? Tänker man inte? Vågar man inte? Vad beror det på?

 

Detta inlägg publicerades i Skrivande. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kreativitet

 1. Johan Lindback skriver:

  När folk säger att de inte har några idéer tror jag att de vill ”vara författare”, men inte behöva ägna sig åt det hantverk som det faktiskt innebär att skriva. Det är häftigt att ha skrivit en bok, men de hundratals arbetstimmar som ligger bakom bakom känns nog inte lika häftigt och lockande för alla. Böcker skriver ju faktiskt inte sig själva.
  (Själv är jag glad att jag nästan har för mycket idéer…)

 2. anna e skriver:

  Klokt skrivet Johan. Vill man något här i livet, måste man vara villig att lägga ”blod, svett och tårar” för att nå dit man vill komma. Jag har massor av idéer till böcker i mitt huvud. Drömmer ju så mycket varje natt så det finns hur mycket som helst att ta av… men sen; att omvandla detta till något vettigt?
  Tror rädslan ligger i att ”misslyckas”. Att lägga ner all den tiden, med risken att bli refuserad avskräcker! De människor som har en kreativ ådra har nog ett behov att få ”lämna fotspår efter sig” i vilken form det än vara må! Mina båda föräldrar har lämnat efter sig massor av målade tavlor! Själv lämnar jag efter mig musik. Några noveller och även tavlor!

  En del undrar vad man ska skriva eller sjunga eller måla? Man ska göra det man själv gillar och tycker om, för då kommer det från hjärtat och blir trovärdigt! Och om den som mottar det ”känner” trovärdigheten så säljer det! Alltså blir mitt tips till alla som vill; Du måste tro på vad du gör!
  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s